Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

ŠOKANTAN OBRAČUN NA HRT-u! Šef HND-a više nije izvršni urednik na Prisavlju

Autor: Dnevno.hr

Hrvoje Zovko podnio je ostavku na mjesto izvršnog urednika na HTV4, a tome je prethodila neugodna svađa s urednicom Informativno-medijskog servisa na HTV-u, Katarinom Periša Čakarun, piše Jutarnji list, zbog čega su svjedoci umalo zvali policiju.

“Iz sobe naše šefice čula se bijesna muška vika, garnirana sočnim psovkama, a potom je, tresnuvši vratima, iz sobe vidno ljut izašao Zovko”, kažu svjedoci obračuna koji se na HRT-u dogodio u četvrtak, a zbio se između Katarine Periša Čakarun i Hrvoja Zovka. Navodno je urednica Informativno-medijskog servisa HTV-a pozvala na red novinara koji odnedavno obnaša i funkciju predsjednika Hrvatskog novinarskog društva kojem je prema pričama zamjerila što se u zadnje vrijeme previše bavi poslovima vezanim uz HND, a premalo onim vezanim uz HTV.

Poznati novinar nije se složio s takvim mišljenjem o svom radu, zbog čega je na adresu šefice IMS-a poslao mail u kojem daje ostavku na mjesto izvršnog urednika HTV4, pri čemu se požalio da je na tom radnom mjestu bio podvrgnut cenzuri.

Prema pisanja Jutarnjeg lista, Periša Čakarun pozvala je potom Zovka da joj točno kaže gdje je i kada cenzuriran, a potom je njihova rasprava dobivala sve povišenije tonove.

– “rednica Dnevnika Anja Konosić primila ga je za ruku kada se nadvio nad Katarinin stol”, kazala je jedna svjedokinja događaja koji se jučer prepričavao na prisavskim hodnicima. Zovko i Periša Čakarun nisu ovo željeli komentirati.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.