emeđimurje/Screenshot

SMILJANA SRNEC NIJE VIŠE OSUMNJIČENA: Potvrđen i uzrok smrti ubijene Jasmine

Autor: dnevno

Smiljana Srnec više nije osumnjičena, već se vodi kao okrivljenica, piše HRT.

Njoj je jučer određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje na ubojstvo sestre Jasmine Dominić koja je posljednji put viđena 2000. godine, a čije je tijelo u subotu pronađeno u škrinji u obiteljskoj kući. Darko Galić potvrdio da je istraga počela.

“Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je danas donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenice, rekao je. Donošenjem rješenja o provođenju istrage više u postupku nemamo osumnjičenicu nego se prema zakonskoj terminologiji sada radi o okrivljenici”, objasnio je.

Potvrdio je i uzrok smrti: “Okrivljenica je osnovano sumnjiva da je u ljeto 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu usmrtila svoju sestru na način da joj je zadala tvrdim predmetom više snažnih udaraca po glavi i time joj nanijela višestruke prijelome u području glave koji su doveli do njezine smrti”.

“Naime, protiv donesenog rješenja postoji pravo žalbe, a istraga se može nastaviti tek kad ovo rješenje postane pravomoćno”, dodao je.

Rok za podnošenje žalbe iznosi osam dana od dana dostave rješenja okrivljenici i njezinom branitelju.Rješenje može postati pravomoćno istekom tih osam dana ukoliko žalba ne bude podnesena ili donošenjem odluke po toj žalbi od strane suca istrage Županisjkog suda u Varaždinu.

“Dakle, nakon pravomoćnosti rješenja Državno odvjetništvo je ovlašteno započeti provoditi one dokazne radnje koje treba provesti u istrazi”, pojasnio je.




Kako bi počeli ispitivati svjedoke, moraju dakle pričekati da prođe rok od osam dana tijekom kojeg se može podnijeti žalba. Ako neće biti podnesena žalba, svejedno treba pričekati istek tog roka od osam dana.

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.