Matija Habljak/PIXSELL

Smijenjen voditelj koji je bio zadužen za poplavljenu ustavu na zagrebačkom Trnju

Autor: Zlatko Govedić

Hrvatske vode smijenile su Zvonka Marenića, voditelja vodnogospodarskog odjela za gornju Savu u Hrvatskim vodama, tijekom čijeg je dežurstva voda probila u Trnje, ali i dalje smatraju da ih je Vodoopskrba trebala obavijestiti da otvore branu. “Očito je nedostajalo komunikacije i unutar tima i prema javnosti, ali i koordinacije s Vodoopskrbom. Trebali smo se bolje povezati jer ljude na kraju ne zanima tko je odgovoran, nego da se problem riješi”, neslužbeno je obrazložio sugovornik iz Hrvatskih voda novinarima 24sata.

“Moramo spriječiti da se to ponovi i imati bolje protokole. To je najvažnije. Mi pokrivamo golemo područje, a tako je bilo i te noći. Vodoopskrba treba obavijestiti da im sustav puca”, kaže sugovornik.

I Tihomir Blagus i Domagoj Vorberger su prijavljeni, a neovlaštena provala je kazneno djelo. Hrvatske vode i dalje tvrde da u ovom trenutku ne mogu povući prijavu, ali sugovornik uvjerava da ih neće teretiti i učinit će sve da oni ne budu kažnjeni. Vodoopskrba i odvodnja i dalje smatra da je ustava u nadležnosti Hrvatskih voda te da oni nisu odgovorni iako je iz gradskog sustava odvodnje i kanalizacije probila voda.

(VIDEO) Objavljena snimka policijskog privođenja Tihomira Blagusa koji je provalio u ustavu Hrvatskih voda

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.