Patrik Macek/PIXSELL

SLUČAJNO MU POBJEGLO? Je li to Plenković upravo najavio da otpisuje HNS?

Autor: Dnevno.hr

“Razmotrili smo sve aktualne teme posebno sve što se usvojilo u Saboru, aktivnosti Vlade, sjednicu Vlade u Karlovcu, plan za zadnji tjedan rada Sabora kada se mora usvojiti mirovinska reforma i niž važnih zakona koji su raspravljeni, zakona koje je Vlada jučer i danas uputila u saborsku raspravu. Razgovarali smo o nizu internih odluka koje je stranka donijela. Obavljena je revizija financijskog poslovanja, HDZ je dobio bezuvjetno mišljenje, bez bilo kakvih preporuka pa se zahvaljujem kolegama u glavnom tajništvu koji su zakonito i transparentno vodili poslove što je jako dobro za funkcioniranje i konsolidiranje stranke, jer je to bila jedna od poruka kad smo preuzeli vodstvo HDZ-om pred dvije godine”, poručio je Plenković.

Na pitanje hoće li sutra glasovati o Zakonu o udomiteljstvu koji je bio točka prijepora između HDZ-a i HNS-a, Plenković odgovara: “Koliko je meni poznato, da”, odgovorio je premijer, a na upit na čije ruke računa, odgovorio je da će to vidjeti sutra.

“Mislim da su se obavile konzultacije na razini parlamentarne većine i da će zakon proći onako kako ga je Vlada predložila”, nadodaje.

HNS neće podržati zakon?

Znači li to da HNS neće podržati zakon nije najjasnije, no premijer tvrdi: “Vidjet ćemo sutra”.

“Vidjet ćete sutra postoji li mogućnost da glasuju za. Mislim da smo konstruktivni partneri i to se vidi na puno aspekata i važno je da zakon prođe. Okvir koji je postavljen s naglaskom na profesionalno udomiteljstvo je jedan od kvalitetnih načina da riješimo društveni problem koji postoji, gdje imamo dosta djece koja su udomljena, imamo one koji su u institucijama. Koncept deinstucionalizacije je važan i očekujem da će s te strane ovaj zakon biti dobar u praksi”, dodao je.

Na pitanje je li se to promijenilo zbog Zakona o udžbenicima, pa će sad HNS podržati Zakon o udomiteljstvu, odgovorio je: “Ne, ne bih rekao. Postoji puno zakona oko kojih je potrebno da koalicijski partneri unutar Vlade i da koordinacije vode temeljite, detaljne konzultacije. Bilo je sve upravo onako kako je trebalo biti, bar što se mene tiče, a vodite računa da je važno da se stignu obaviti pripreme do početka iduće školske godine. Nema nikakve drame, tjedan dana prije ili kasnije, bitno je da sadržaj zakona bude dobar”, rekao je Plenković.

Autor:Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.