fbpx

SLUČAJ ‘MISTERIOZNOG’ AUTA NA SUSKU DIGAO NA NOGE POLICIJU I VLAST: ‘O električnim vozilima možemo razgovarati, no klasični automobili ovdje nemaju što tražiti!’

Autor: L.B.

O slučaju automobila koji se misteriozno pojavio na otoku Susku gdje inače nema vozila, o kojem smo već pisali, sada se oglasila lošinjska gradonačelnica Ana Kučić, koja je u nedjelju nedvosmisleno potvrdila da se fantomski automobil ima ukloniti s otoka Suska.

Ilegalno dopremljen

Prvi automobil nedavno u ilegali dopremljen na otok Susak, izazvao je uzbunu među mještanima koji se pitaju tko je, zašto i kako doveo auto na otok gdje je dopušten promet samo službenim traktorima, a nema čak ni prometnice. Osim toga, nije jasno ni na koji je način vlasnik tog, za sada ‘misterioznog’ auta na Susku, s obale dopremio i u gustišu na brdu kraj Gornjeg Sela ostavio svoj gradski »smart« zagrebačke registracije, jer na taj otok, u cijelosti pješačku zonu manju od samo četiri četvorna kilometra uopće ne pristaju trajekti.

U skladu s važećom gradskom odlukom o komunalnom redu, nadležne službe Grada Malog Lošinja slučaj su prijavile policiji koja je pokrenula postupak protiv vlasnika ovog motornog vozila čiji je identitet, očito, više-manje poznat na ovom otoku s niti stotinu duša u zimskim mjesecima, ali se o tom šuti, piše Novi list.

Stroga zabrana vrijedit će i ubuduće

Gradonačelnica Kučić pozvala se na ranije gradske odluke prema kojima je cijelo područje otoka Suska, ali i susjednih otoka Ilovika, Unija, Velih i Malih Srakana proglašeno isključivom pješačkom zonom, a što se tiče automobila, stroga zabrana vrijedit će i ubuduće.

Dodala je i kako su prije desetak dana na Susku imali sastanak s predstavnicima tamošnjeg Mjesnog odbora s čije je strane potekla incijativa da se radi potreba starijih i nemoćnih žitelja tog otoka u neko dogledno vrijeme u budućnosti, uz traktore, dopusti i prometovanje električnim vozilima.

Kučić je istaknula kako su električna vozila nešto o čemu se može razgovarati, ali da automobili s klasičnim motorima na ovim otocima lošinjskog arhipelaga nemaju što tražiti.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.