Foto: Ilustracija/Pixabay

SLUČAJ LUTAJUĆEG BAGERA: Ukraden s gradilišta u Zagrebu, završio na Braču, kopao je na gradilištu druge tvrtke, lopovi su se malo preračunali

Autor: M.V.

Bager zagrebačke tvrtke Joning ukraden u nedjelju oko 6:30 sati s gradilišta na Čulinečkoj ulici, nakon nekoliko dana i poprilične istrage, pronađen je u Milni na Braču., javlja Slobodna Dalmacija.

Stroj težak devet i pol tona nestao je u kratkom roku, a zagrebački poduzetnik ostao bez vrijednosti od 100.000 kuna, no na svu sreću gradilište je bilo pod video nadzorom, na što lopovi nisu računali tijekom krađe, a previdjeli su i još jednu ključnu stvar.

Oni su naime te večeri krađe stroj utovarili ispod crvene cerade u kamion MAN splitskih registracijskih oznaka i odvezli ga na Brač. Tamo je ubrzo stigao i njegov vlasnik jer lopovi su zaboravili skinuti dodatni GPS sustav sa stroja starog godinu i pol dana.

U konačnici, pronašao je svoj stroj kako kopa na gradilištu druge tvrtke i pozvao policiju. Ista je stroj vratila vlasniku, a iako je vlasnik druge firme pokušao objasniti kako je bager iznajmljen od treće osobe, vlasnik je stvar ostavio na razjašnjenje policiji koja pak još nije objavila detalje slučaja.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.