screenshot, youtube

‘Slovenija je najveća kosturnica Hrvata u povijesti – ubijeno je njih 80 tisuća!’ (VIDEO)

Autor: A. Pranjić

"U zapušteni rudnik kod Laškog žive su zazidali više od 3000 Hrvata, jamu smo otkrili još 2009. godine, no ni do danas 'hrvatska' Vlada nije pokazala nikakav interes za razotkrivanje tog strašnog zločina!", naveo je Leljak.

O slovenskom mjestu komunističkih zločina – Hudoj jami šutjelo se čak 66 godina. U emisiji “Bujica” voditelja Velimira Bujaneca gostovao je slovenski istraživač komunističkih zločina, Roman Leljak.

“U zapušteni rudnik kod Laškog žive su zazidali više od 3000 Hrvata, jamu smo otkrili još 2009. godine, no ni do danas “hrvatska” Vlada nije pokazala nikakav interes za razotkrivanje tog strašnog zločina!”, naveo je Leljak.

Podsjetimo, Huda jama je otkrivena 2009. godine.

“Nekoliko dana nisam spavao. Sva tijela su bila očuvana. Vidjeli smo kosu, kožu i muku tih ljudi. Vidjelo se da su bili živi zakopani, zazidani. Huda jama je bila rudnik do 1942. godine, a tada su ga zatvorili. Ljude su počeli dovoditi u Huda jamu 27., 28. svibnja 1945. godine. Bilo je oko dvije tisuće Hrvata, 700 Slovenaca i 300 Austrijanaca, koji su tada živjeli na području Slovenije. Ta je jama napunjena sa živim ljudima. Vodili su ih za ruku i bacali ih unutra. Strahota je kako su umirali ti ljudi”, rekao je Leljak.
Dr. Boštjan Turk profesor s ljubljanskog Filozofskog fakulteta i doktor sa Sorbone rekao je kako je ovaj zločin šokirao slovensku javnost.

“Zločin u Hudoj jami najviše je senzibilizirao slovensku javnost protiv komunista, a nakon otkrića naša je vlast ukinula Državnu komisiju za otkrivanje prikrivenih grobišta!”, nadodao je.

“Osamdeset tisuća Hrvata je ubijeno ovdje. Ribičić je osobno odgovoran za ove masakre. Bila je jedna kaznena prijava za njega, ali nije nikada bio osuđen. Postoje dokazi. Ali se nije ništa dogodilo”, smatra Turk, koji je u Sloveniji osuđen na ljubljanskom sudu za verbalni delikt.
Nadalje, Ljeljak je upitan oko incidenta kada su mu pokušali zapaliti automobil, ali je zapaljen automobil njegova susjeda.

”Takve stvari se događaju onima koji svjedoče protiv Mustača i Perkovića. Nekoliko stvari će se još dogoditi. Slučaj Stjepana Crnogorca. Ovih dana završena istraga u Salzburgu, a Korenica i Mužić će dobiti pozivnicu za pritvor u Salzburgu i počet će proces motiviran mojim pronalascima u Sloveniji. Ali unatoč svemu ja neću prestati s tim radom”, rekao je Leljak.

“Prva komemoracija u Hudoj jami održat će se ove subote, 13. lipnja s početkom u 11:00 sati. Misu zadušnicu služit će hrvatski, slovenski i austrijski biskupi. Pridružite se i vi obilježavanju tužne obljetnice, Laško je od Zagreba udaljeno svega sat vremena vožnje”, navodi se na Facebook stranici Velimira Bujanca.
Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.