Foto: Dino Stanin/PIXSELL

SLAVICA NAKON OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE: ’Pao mi je kamen sa srca’

Autor: Matea Vidić

Vrhovni sud odlučio je kako bivši vatrogasni zapovjednik, a trenutni vatrogasac u šibenskoj vatrogasnoj postaji, Dražen Slavica nije kriv za kornatsku tragediju na kojoj je 12 vatrogasaca izgubilo život.

Za Dnevnik.hr rekao je kako mu je pao kamen sa srca, iako, i dalje ga rastužuje gubitak vrijednih vatrogasaca. Otkrio je također kako će sada, nakon sudske odluke, tražiti i da ga se vrati na prethodne funkcije.

“Dokazao sam da nisam napravio ništa protuzakonito”, tvrdi.

Upitan tko je kriv, odgovara: “Na Kornatima se dogodila radna nesreća. Tada smo bili drugi u svijetu po pojavi eruptivnih požara. Do danas se takvih situacija dogodilo sedam ili osam. Mi do tada to nismo učili niti je to bio dio naše obuke”. Godinama je, govori, upozoravao na probleme u vatrogasnom sustavu.

Naposljetku, ističe, s obiteljima stradalih vatrogasaca se ne čuje, ali podržava ih. “Njihovo je pravo da i dalje traže istinu i trebaju izdržati u tome”, zaključuje.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.