Slave zločinački režim, ‘SERU na ŽRTVE BLEIBURGA’, prijete UBOJSTVOM DEKANU i nitko im ne smije ništa!

Autor: Damir Kramarić

Crvena komunistička zastava, pod kojom su počinjeni najveći zločini u povijesti te veliki plakat sa stisnutom šakom uz parolu: ‘Proleteri svih zemalja ujedinite se‘ ‘krasili su’ jučer, u utorak 7. studenoga, pročelje Filozofskog fakulteta u Zagrebu te dvorište tog fakulteta.

Isticanjem boljševičkih simbola Studentski je zbor fakulteta, što potvrđuje i dekanica Vlahović Štetić, obilježio stotu obljetnicu Oktobarske revolucije, događaja koji je označio početak velikog krvoprolića u kojem je stradalo više desetina milijuna ljudi.


Zanimljivo je da organizatori obilježavanja stote obljetnice nisu ni spomenuli silne žrtve te im simbolički odali počast, već se iz svih objava na stranici Studentskog zbora vidi da oni u stvari s oduševljenjem slave Boljevičku revoluciju, sa svim zločinima i totalitarizmom bez premca, koje je ona donijela?!  I to na fakultetu koji bi trebao biti simbol slobodoumlja i tolerancije, koji bi morao biti nezavistan te odmaknut od svih ideologija i politika!

Sto godina od epohalnog događaja”, tim su se riječima organizatori iz Studentskog zbora Filozofskog fakulteta u Zagrebu,naime, na svojoj facebook stranici podičili obilježavanjem stote godišnjice od početka totalitarizma bez premca i i masovnih zločina kakve povijest ne pamti.

I Uprava fakulteta na lijevo

Njihovu su objavu na svojim stranicama podijelili Jugoslavija u duhu NOB-a sa Titom na čelu , potom SFR Jugoslavija zemlja bratstva i jedinstva, Mreža Antifašistkinja Zagreba, zatim  Svi mi kojima je SFRJ jedina domovina, Antifašist, potom Antifašistički Vjesnik, Rada Borić i drugi.

A da se i Uprava fakulteta svrstala krajnje lijevo, uz revolucionare i ultra ljevičare, potvrdilo je dan poslije i priopćenje dekanice, koja je osudila pokušaj uklanjanja komunističke zastave, zabodene u ruke pjesnika Silvija Strahimira Kranjčevića, odnosno u njegov spomenik, a nije pri tom osudila isticanje totalitarnih simbola na fakultetu koji bi morao biti autonoman i neovisan od svih ideologija.

”Studentski zbor Filozofskog fakulteta odlučio je 7. studenog 2017. simbolički obilježiti jednu obljetnicu koje se ovih dana, na različitim mjestima i na različite načine, obilježava u čitavom svijetu.

Taj simbolički čin izazvao je nasilničku reakciju koja je dovela do policijske intervencije. Filozofski fakultet mjesto je nulte tolerancije na nasilje i kao znanstveno-obrazovna institucija ustrojen na pluralizmu različitih interesa i stajališta. U tome je njegova posebnost, kao i njegova snaga. Poduzet ćemo sve što proizlazi iz naših ovlasti da se ovakve stvari više nikad ne dogode”, istaknula je dekanica Filozofskog, profesorica Vesna Vlahović-Štetić u priopćenju objavljenom na stranicama fakulteta.
Zanimljivo je da ista profesorica, koja se kune u nultu stopu tolerancije na nasilje, nije reagirala prije godinu dana na monstuozne prijetnje smrću – koje su organizatori pobune na Filozofskom uputili tada bivšem dekanu Previšiću i aktualnom rektoru Borasu.

Pojedini studenti Filozofskog objavili su tada te na društvenim mrežama dijelili fotomontažu ISIL-ov krvnika s kapuljačom na glavi i s nožem u ruci koji se sprema odsjeći glavu dekanu Previšiću i rektoru Boras. Uz fotografiju ISIL-ovca koji će za koju sekundu ismasakrirati dekana i rektora, studenti su stavili poruku: ‘Jedan svijet jedna borba!

Dekan Previšić nakon toga je, da podsjetimo, prijavio prijetnju smrću i podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, no hrvatske institucije ništa, dakako, nisu učinile da pronađu one koji su simbolički odrubili glave profesorima koje ne vole. No, zato je Previšić ubrzo smijenjen, a ne njegovo mjesto došla je profesorica – koja sada brani crvene revolucionare!

O svemu ovome razgovarali smo (ili smo pokušali razgovarati) s više analitičara sveučilišnih profesora i geopolitičkih stratega.

”Navodno je obilježavanje Oktobarske revolucije organizirao Studentski zbor fakulteta, no nisam siguran je li to doista napravljeno u organizaciji zbora ili samo pojedinih članova. Postavlja se pitanje jesu li to u stvari članovi Plenuma, dakle izvan institucionalnog tijela. Jasno je da je ovdje riječ o politizaciji, a čini mi se da vidim potpis članova partije Radnička fronta, čiji je predsjednik član Filozofskog fakulteta. Dotični profesor (Mato Kapović) jako je ružno govorio o žrtvama Bleiburga (‘Serem vam se na Bleiburg!’). Očekivao sam da će se oglasiti kolege povjesničari  s fakulteta, da će progovoriti o milijunima žrtava nakon Oktobarske revolucije te da će upozoriti studente da bi tim žrtvama trebalo, prije svega, odati počast”, ističe, dr. Zlatko Miliša, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Osijeku.
Anarhistički manifest

Dodaje potom da osobno zna mnoge studente i profesore Filozofskog fakulteta u Zagrebu, koji se ne slažu sa slavljenjem boljševičke revolucije i lijevog totalitarizma, no koji predstavljaju tihu većinu na fakultetu i koji neradu istupaju u medijima.

”Drugu vrstu potpisa kod akcije postavljanja komunističkih zastava i parola na pročelje fakulteta vidim u anarhističkom manifestu pod nazivom: Proleteri svih zemalja opustite se’, Boba Blacka. Sljedbenici Boba Blacka odbacuju svaku etiku odgovornosti, teže ukidanju institucija i rada. Parole na Filozofskom su, prema mojem mišljenju, podjednako djelo ultraljevičara i anarhista. Zamislite sada da su istim fakultetom prošetali studenti ili profesori s majicama ili kapama s dopuštenim simbolima poput hrvatskog grba ili zastave. Uvjeren sam da bi oni lošije prošli, nego ovi koji su istaknuli boljševičke simbole, pod kojima su ubijeni milijuni ljudi. Studente u majicama s hrvatskim simbolima vrlo vjerojatno napali bi ovi koji slave boljševizam i komunizam, premda hrvatske majice ne bi smjele biti sporne, dok simboli zločinačkog totalitarizma itekako jesu sporni”, ističe svu apsurdnost stanja na Filozofskom profesor Miliša.

Prisjetio se potom gnusnih prijetnji bivšem dekanu Previšiću, odnosno fotomontaže u kojoj mu ISIL-ovac odsjeca glavu, ali i izostanka svake reakcije na tu odvratnu prijetnju.

”Bio je to monstruozni poziv na linč profesora. Čin za svaku osudu. No, ne sjećam se da je Studentski zbor Fakulteta osudio tu strahotu. Sada pak studenti slave totalitarizam i zločinački režim na istom fakultetu. Oni veličaju režim u kojem je bilo pogubno misliti drugačije od onih na vlasti. I sami pokazuju da su isključivi. Zastupaju stav da svakoga s kojim se ne slažu treba maknuti, smijeniti s funkcije. Najgore je što oni neće stati. Nastavit će s radikalnim djelovanjem sve dok sve ne bude kako oni hoće. Zanimljivo je, međutim, da studenti Filozofskog, za razliku od njihovih kolega iz 1968. Ili 1971. godine, danas ne žele mijenjati društvene anomalije, već su okrenuti sami sebi, svojim interesima. Ne bune se protiv privatizacijske pljačke, protiv korucpije i kriminala, protiv dužničkog ropstva, protiv demografskog sloma i masovnog iseljavanja mladih iz Hrvatska. Reagiraju samo ako žele smjenu dekana ili rektora. ako osjete da su ugrožena njihova studentska prava, ako poskupi hrana u menzi… No najžalosnije je to što su pojedini studenti i profesori na Filozofskom fakultetu toliko isljučivi, da ne uvažavaju kuturu različitosti, drugačije mišljenje. Žalosno je da studenti i profesori one s kojima se ne slažu žele difamirati i diskreditirati, ukloniti i smijeniti”, zaključuje pedagog i sociolog, profesor Zlatko Miliša.

Ni Rusija to više ne obilježava

Dosta slično razmišlja i geopolitički analitičar i sigurnosni strateg Davor Domazet Lošo.

”Oni slave boljševičku revoluciju, koju ne obilježava čak ni službena Rusija. U Rusiji je u utorak obilježen odlazak ruske vojske u odlučujuću bitku u Drugom svjetskom ratu, a ne Lenjinov prevrat. Putin dobro zna što je bitno za Rusiju, zbog čega se i vratio pravoslavnom identitetu. Zato je Rusija i postala opet moćna i uspješna velesila. U Sibir sada šalju vlakove s križem i svećenikom, a ne sa crvenom zastavom. U isto vrijeme, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu slave zločinačku ideologiju osmišljenu u mračnim ložama i orijentima. Boljševička revolucija je proizvod masonerije čiji je cilj bio rušenje kršćanskog identiteta Rusije. Dostojevski i Solovjev su dobro predvidjeli da će doći vlast koja će odbaciti Boga. Poslije se ta antikršćanska revolucija proširila i na druge zemlje.  Cilj je bio zatrti kršćanstvo. Mržnjom prema Bogu i ubojstvima svećenika Lenjinov režim nadmašio je čak i Jakobince u Francuskoj revoluciji. Čak 40.000 svećenika ubijeno je nakon Oktobarske revolucije u Rusiji. Znaju li to studenti Filozofsko fakulteta?”, pita se admiral Domazet.

Dodaje potom da želi podsjetiti studente i profesore Filozofskog na činjenicu da su u revoluciji ubijena 32 arhiepiskopa i metropolita Ruske pravoslavne crkve.

”Studente koji slave te zločine želim podsjetiti da su metropolita Vladimira boljševici kastrirali i masakrirali te ga gologa bacili na prugu. Metropolita Venijanina pretvorili su u ledeni stup, jer su ga po velikoj hladnoći zalijevali vodom, sve dok se nije zaledio. Episkopa Germogena živog su privezali za kotač parobroda i raskomadali lopaticama. Episkopa Andronika živoga su zakopali u zemlju. Arhiepiskopa Vasilija raspeli su na križ i spalili. To je ono na što studente Filozofskog fakulteta treba podsjetiti. Oni, dakle, slave najgnusnije zločine”, ističe Domazet.

Naglašava zatim da to čine zato jer je i Tito bio u boljševičkoj revoluciji, koju je kasnije prenio u Jugoslaviju.

”Zastrašujuće je da se to događa na Filozofskom fakultetu, koji bi trebao biti oaza slobode i slobodnog mišljenja bez natruha totalitarizma i politike. No, nisu studenti krivi, krivi su njihovi profesori, odnosno pojedini među njima, koji veličaju i slave totalitarnu komunističku ideologiju”, podvlači Domazet.

”Sve su revolucije oblik terora i nasilja. Smišljene su da unište sve identitete, od čovjeka, obitelji, nacije pa do vjere. Čini se da je još samo vjera ostala. Zato se i udara najviše na vjeru u Boga. No, zanimljivo je da revolucija nije bilo u protestantskim zemljama. Iza ovih akcija na Filozofskom fakultetu u pozadini stoji Soros, odnosno njegova logistika. Promovira se i slavi kranji radikalizam. No, ne zaboravimo da ove godine nije samo stogodišnjica Oktobarske revolucije, već se obilježava i 300 godina od ujedinjenja masonske Velike lože Engleske. Osim toga, stota je godišnjica Krfske deklaracije, kojom je udaren temelj Jugoslavije. Ništa, dakle, nije slučajno. I ako se ne suprostavimo rušilaštvu na Filozofskom, rušit će i dalje sve oko sebe. Zato ih još jednom podsjećam na činjenicu da je režim uspostavljen Oktobarskom revolucijom pobio na desetke milijuna ljudi te da je to najzločinačkiji režim u ljudskoj povijesti! Znaju li to studenti i profesori, koji veličaju taj režim?’, pita se na kraju Domazet.

Kako komentira boljševičke simbole na pročelju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, upitali smo i sociologa Dražena Lalića, poznatog po svojem lijevo-liberalnom svjetonazoru, no profesor Lalić nije htio razgovarati o toj temi. Kazao je da nije najbolje upućen u to što se dogodilo, a da ima i drugoga posla…

Sociolog Slaven Letica ispričao se jer se trenutno nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će biti, javlja, do sredine prosinca.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.