Wikimedia

SKUPA CIJENA PIJANSTVA NA MATURALCU: Zvali majku u Prag da si dođe po sina

Autor: Dnevno.hr

Nakon što se maturant Srednje strukovne škole napio na maturalcu u Pragu, nastavnica je nazvala majku da dođe po Prag kako bi vratila sina u Makarsku, piše Slobodna Dalmacija.

Ovo je svojevrsni presedan koji se ne pamti.

Ravnatelj Srednje strukovne škole Momir Sumić nije bio raspoložen za razgovor, rekavši Slobodnoj Dalmaciji kako nema smisla komentirati ponašanje učenika, međutim doznalo se kako se  dosad nikad zbog alkoholiziranja učenika nije zvalo njihove roditelje.

“Nismo imali situaciju da je netko od učenika bio toliko “nestašan” da smo ga morali vraćati doma. Ako su posrijedi bolest ili ozljeda, uvijek to nastojimo riješiti na putu, a srećom svih ovih godina nije se nikad radilo o nečemu tako ozbiljnom da smo morali dijete slati doma i zvati roditelje. Nastavnici i pratitelji uvijek nastoje sami riješiti problem. Na ekskurziju po pravilima idu razrednik te pratitelj po svakom autobusu. Ponekad čak idu i dva nastavnika i u pravilu se time “pokrijemo” “, rekli su iz agencije “Eridan”.

“Voditeljici ekskurzije predložila sam da pričeka do jutra dok se učenik otrijezni, no ona je to odbila jer je smatrala da je takav postupak ujedno i upozorenje učenicima. Više o tome ne mogu vam reći”, izjavila je prof. Nada Šimić koja nas je uputila na ravnatelja koji je ustvrdio kako se postupalo sukladno  Pravilniku o izvanučioničkoj nastavi, kojim je reguliran protokol i da su nastavnici postupili sukladno pravilniku.

S mladićem koji je pretjerao s alkoholom u hotelu je ostao nastavnik, a oko 13h Prag je stigla i njegova majka, koja je platila oko 900 kuna povratnu kartu do Praga te još 455 kuna za sina.

 




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.