Skrivali se u kamionu na splitskoj rivi: Šest Pakistanaca sada traži azil

Autor: I.Galešić

"U kamionu su se nalazile vitrine naručene za jedan fast food, međutim kad se kamion otvorio u njemu se nalazilo i još 6 ilegalaca koji su htjeli ući u EU", rekla je svjedokinja.

Šest Pakistanaca skrivalo se u kamionu makedonskih registarskih oznaka. Policija ih je otkrila u četvrtak popodne na splitskoj rivi. Svi su odmah zatražili azil.

“U kamionu su se nalazile vitrine naručene za jedan fast food, međutim kad se kamion otvorio u njemu se nalazilo i još 6 ilegalaca koji su htjeli ući u EU. Policija je odmah stigla i privela ih je u obližnju  policijsku postaju”, kazala je svjedokinja događaja za 24 sata.

“Kod vozača kamiona nismo utvrdili kaznenu odgovornost”, rekla je glasnogovornica splitske policije koja nije željela otkriti identitet.  

Centar za azilante će odlučiti o statusu i mogućnosti ostanka Pakistanaca u EU.

Autor:I.Galešić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.