Screenshot/Facebook

Škoro optužuje Bandića: ‘Za kućicu sam morao platiti 100.000 kuna! Kome ide taj novac? Gradu sigurno ne!’

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Kao i prošle, predsjednički će kandidat Miroslav Škoro i ove godine imati svoju kućicu u Gajevoj ulici na Adventu u Zagrebu gdje će promovirati svoje vino. Posrednik je tvrtka “Demo Rebus” u vlasništvu Denisa Mohenskog. Cijela priča koštala ga je 100.000 kuna s PDV-om.

Škoro se otvoreno protivi adventskom modelu gradonačelnika Milana Bandića koji ne postoji u drugim gradovima. Naime, bez natječaja, unaprijed su odabrane tvrtke koje su dobile lokacije za kućice. One Gradu plaćaju prosječno 3.317 kuna po kućici, a dalje ih iznajmljuju po cijenama od 23.000 do 100.000 kuna, dok npr. Split ima samo 19 kućica i javni natječaj.

“Kad nešto ne valja, to treba reći. I ostali poduzetnici u kućicama s kojima razgovaram kažu da je zarada mala u odnosu na utrošeno. Visoki ulazni troškovi prebacuju se na kupce i u tom lancu nije zadovoljan nitko osim posrednika, onih koji daju kućice u podzakup. Mislim da u cijeloj priči ima dovoljno prostora da svi budu zadovoljni, a prvenstveno kupci ponudom i cijenom. Sad to nije tako”, poručio je Škoro i kaže da se baš zbog tog modela uopće dvoumio treba li biti na Adventu.

“Uz natječaje bi puno više novca sjelo u gradsku blagajnu umjesto u privatne džepove… Gradu je u interesu da Advent bude što posjećeniji i sa što boljom i raznovrsnijom ponudom. Ako žele da to bude tako, onda nema mjesta nekim uvjetovanjima oko pojedinih dobavljača. Neka svatko prodaje proizvode po svojoj želji koji moraju udovoljavati kriterijima kvalitete i sanitarne sigurnosti. Sve drugo vodi pogodovanju i ograničavanju ponude, a to nije dobro… Ne napadam ja Bandića, nego kritiziram loš model. Sigurno i on i njegovi ljudi mogu smisliti bolji model. I Bandiću bi trebalo biti u interesu da ovakve stvari ne zasjene Advent koji je doista postao prvoklasna manifestacija, brend i faktor koji ozbiljno utječe na turistički razvoj grada, pa i Hrvatske”, zaključuje Škoro.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.