Foto: DP

Škoro odao počast liječniku kojeg su ubili srpski vojnici: Protiv njegova parka bili su oni koji bi svjetskim zločincima vraćali imena trgova i ulica u Zagrebu

Autor: Dnevno

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro danas je održao konferenciju za medije u zagrebačkom parku koji je dobio ime po dr. Ivanu Šreteru.

Šreter je liječnik i humanist kojeg su srpski vojnici 1991. godine odveli iz bolnice u Lipiku, mučili i ubili te se ni danas ne zna gdje su njegovi posmrtni ostaci.

Dvostruka mjerila

Tom je prilikom Škoro govorio je o dvostrukim mjerilima vezano uz obilježavanje žrtava i imenovanje ulica i trgova. Uz njega, na konferenciji za medije bila je i Vera Bosanac, sestra pokojnog dr. Šretera.

“Odlučili smo progovoriti o pokojnom dr. Ivanu Šreteru, koji je zahvaljujući angažmanu naših vijećnika u gradskoj četvrti Maksimir, 2019. godine dobio jednu lijepu zelenu površinu nasuprot bolnice Rebro. Međutim, ovaj veliki čovjek, liječnik, humanist i mučenik, koji je u Domovinskom ratu umro mučeničkom smrću i iza kojeg je nađena samo njegova liječnička kuta, zaslužuje puno više nego što je dobio na ovom mjestu u Zagrebu. Zaslužuje više, a protiv toga su oni koji bi nekim osvjedočenim europskim i svjetskim zločincima vraćali imena trgova i ulica u našem gradu”, rekao je Škoro.

Dostojno obilježavanje

“Upravo zato, ovdje smo da ukažemo na tu nepravdu i dvostruka mjerila te da jasno poručimo da je Domovinski rat ishodište Republike Hrvatske i da je to za nas polazna točka. Nikada nećemo podržati bilo koju inicijativu koja će dodatno dijeliti hrvatski narod i zbunjivati hrvatsku mladost“, dodao je  Škoro.

Uz zahvalu i sućut obitelji dr. Ivana Šretera, ovom je prilikom naglasio odlučnost da se u budućnosti svaka žrtva dostojno obilježi, da se svakoj žrtvi oda pijetet i da se isprave nepravde koje su prema njima učinjene.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.