Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

ŠKOLARCI S BANOVINE VEĆINOM VRAĆENI U ŠKOLSKE KLUPE: Obnovljeno krilo osnovne škole u Petrinji, ’Doprinos normalizaciji stanja’

Autor: Matea Vidić

Stožer civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom javlja kako je obnovljeno jedno krilo zgrade OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji.  Završetkom radova, školarci su se u srijedu vratili u svoje klupe, dodaju.

Inače, školi pripadaju i dvije područne, PŠ Mošćenica i PŠ Mala Gorica, a nedavno je obnovljena zgrada PŠ Mošćenice koja je stradala u potresu. S druge strane, ona u Maloj Gorici nije ni prekidala s radom.

Od 53 osnovne i srednje škole u Sisačko-moslavačkoj županiji, njih 44 nastavu održava online dok miješani oblik nastave, dijelom online, a dijelom uživo, održava preostalih devet škola.

“Bitan je to doprinos normalizaciji stanja na području pogođenom razornim prosinačkim potresima”, navode iz stožera pa dodaju kako je netom nakon potresa, tek jedna škola u županiji mogla nastavu održavati online.

“U međuvremenu je najveći broj školskih zgrada obnovljen u mjeri koja omogućuje održavanje redovne školske nastave”, zaključuju.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.