FAH / POOL

SKANDAL! ZASTUPNIK OTKRIVA PUNU ISTINU: Kome Vlada pogoduje u koronakrizi?

Autor:

Saborski zastupnik profesor Ivan Lovrinović upozorava na apsurdnu odluku vladajućih koja se donosi u doba pandemije koronavirusa i krize uzrokovane istom. Naime, kako navodi umjesto tezgi, odnosno štandova Vlada se odlučila otvoriti dućane oko tržnica.

”Normalan čovjek to ne može shvatiti! Taman kada sam se poradovao da će se nakon moga pritiska, a potom i drugih zastupnika u Saboru, otvoriti zelene tržnice – Vlada je opet promašila. Ili su uvozni lobiji opet izvršili pritisak u svoju koristi, a na štetu OPG-ovaca i nas građana? Elementarna logika nam govori da je mogućnost zaraze kod tezge puno manja negoli u bilo kojem dućanu uz tržnicu, a posebno u trgovačkim lancima. U dućanima oko tržnica se dominantno prodaje uvozna roba, a posebno puno hrane uvozimo iz Italije gdje korona hara, pa se uvozom izravno povećava opasnost zaraze”, kaže Lovrinović te dodaje kako je njegova ideja bila da se na tezge vrate samo mali proizvođači i OPG-ovi koji bi se pridržavali mjera zaštite, dok su građani ionako na red već naučili.

”Oni sami proizvode hranu i od toga moraju nastaviti živjeti. U protivnom i oni će pokucati na vrata države za socijalnu pomoć…Nikako ih ne želimo dovesti u tu situaciju jer će to značiti da smo totalno zakazali kao društvo i kao sustav. Pozivam sve seljake, njihove udruge i građane da nastavimo borbu za otvaranje zelenih tržnica, za mogućnost kupnje zdrave domaće hrane i za mogućnost da seljaci imaju od čega živjeti. Zelene tržnice na otvorenom prostoru puno su sigurnije od dućana u zatvorenim prostorima”, zaključuje Lovrinović.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.