Foto: Dragan Matic / CROPIX

SKANDAL U VARAŽDINU! Čačićevi suradnici usred koronakrize na ljetovanju?

Autor:

U rubriku vjerovali ili ne valja u doba pandemije koronavirusa uvrstiti potez varažindskog župana Radimira Čačića i njegovih suradnika. Naime, u varaždinskom kraju pojavile su se sumnje da je dvoje dužnosnika koji bi trebali obavljati neke od najodgovornijih funkcija usred krize s koronom otišlo na ljetovanje. Kako javlja Regionalni.com s Čačićevoj savjetnici danima se govori u Varaždinu budući da je navodno usred krize otputovala na ljetovanje. Ovom mediju ta je vijest potvrđena iz više izvora i to onih bliskih varaždinskoj županiji kao i Županijskoj upravi za ceste. Shodno tome saznaju da je županova savjetnica i predsjednica Županijske organizacije Reformirsta na dvotjedno putovanje otišla sa Mario Martinčevićem, svojim suprugom koji je ujedno i zaposlenik Doma zdravlja. Uz Nataliju Martinčević i njenog supruga, u egzotične krajeve na odmor su se zaputili Darko Detelj gradski vijećnih Reformista kao i zaposlenik Županijske uprave za ceste Nenad Koščak. Očitovanje Varaždinske županije u cijelosti prenosimo:

“Za sve informacije o vremenu korištenja godišnjeg odmora osoba koje navodite izvolite se obratiti tim osobama.

Župan Čačić izdao je naredbu da svi zaposlenici Varaždinske županije moraju iskoristiti dane godišnjeg odmora kojeg nisu iskoristili iz 2019. u ožujku i travnju, pa u tom smislu i izbivanje savjetnice župana od 10. ožujka bez obzira što ona nije zaposlena u Varaždinskoj županiji je u skladu s izdanim uputstvom.

Nadam se da su svi građani, uključivo i novinare Regionalnog tjednika, svjesni činjenice da ovaj period koji je iza nas nije ni blizu vrha krize i opasnosti s kojima se suočavamo pa tako zbog toga ovakve mjere koje je poduzeo župan Čačić uključivši i sve druge institucije povezane s Varaždinskom županijom nužne jer će nam u trenutku potencijalnog brzog porasta broja zaraženih svaki čovjek biti potreban.

Gdje zaposlenici Županije i drugih institucija provode svoj godišnji odmor plaćajući ga svojim novcem nije predmet interesa poslodavca ali zdrava pamet veli da ako je riječ o turističkom angažmanu kojeg navodite da je njega nužno rezervirati mjesecima unaprijed, dakle puno prije bilo kakve naznake ove krize.

Ni jedan zaposlenik Varaždinske županije nije i ne boravi službeno izvan RH u proteklih 20 dana, a ako bude potrebno naravno da će bez obzira na opasnosti kojima bi se mogli izložiti i na sve mjere predostrožnosti dobiti takav nalog”, stoji u odgovoru Varaždinske županije.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.