Patrik Macek/PIXSELL

(FOTO) PERNAR NAPRAVIO SHOW U SABORU: Zaštitari ga izbacili, on vikao: ‘Ovo je fašizam, ovo je HDZ’

Autor: dnevno.hr

Nikola Grmoja je u ime Kluba Mosta progovorio o monopolu telekomunikacijama i korupciji.

Željko Reiner prekinuo je  sjednicu Sabora na pet minuta, zbog verbalnog sukoba s Ivanom Pernarom. Pethodno ga je dvaput opomenuo zbog ometanja sjednice jer je Pernar glasno dobacivao iz klupe.

Potom mu je Reiner naredio da napusti sabornicu, no Pernar je to odbio.

Nakon toga su došli zaštitari, no ni oni nisu uspjeli Pernara nagovoriti da izađe, pa je Reiner prekinuo sjednicu dok se “situacija s Pernarom ne riješi”.

“Ja sigurno neću mirno izaći, ovo je fašizam. Zastupnike koji drugačije misle se izbacuje. Šokantno je da Reiner prekida sjednicu, tobože da bi održao red, a to radi samo da bi onemogućio rad Sabora”, govori, među ostalim, Pernar na svom liveu.

Ni nakon pet minuta, iako je tako najavljeno, sjednica nije nastavljena. Pernar je na kraju izbačen, zaštitiari su ga iznijeli iz sabornice.

Sjednica je nastavljena nakon 5 minuta, no Gordan Maras tada je zatražio novu stanku ‘zbog situacije u Saboru’


U nastavku 3. sjednice Hrvatskog sabora zastupnici će raspravljati o izvješću saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, a trebalo bi slijediti i glasovanje o dosad raspravljenim točkama.




Sjednica Sabora u petak je započela zahtjevima za stankom koju su zatražili Nenad Stazić u ime Kluba SDP- a zbog skandala koji se dogodio u Tehničkoj školi u Šibeniku gdje je skinuta izložba o Ani Frank.

Nikola Grmoja je u ime Kluba Mosta progovorio o monopolu telekomunikacijama i korupciji.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.