screenshot/N1

Sjećate se zagonetne tajnice Zeljko? Ima novo ‘opravdanje’ zbog kojeg traži prekid istrage!

Autor: dnevno.hr

Zeljko se jutros pojavila u USKOK-u, no iskaz nije dala

Zagonetna Sandra Zeljko, bivša tajnica u Vladi RH, u fokusu javnosti završila je u jeku afere Dnevnice, a danas se pojavila u sjedištu USKOK-a u Gajevoj ulici u Zagrebu gdje je trebala dati iskaz o optužbama za izvlačenje novca iz proračuna preko lažnih putnih naloga. Tereti ju se da si je tijekom 2016. i početkom 2017. godine na osnovu tih naloga isplatila oko 350 tisuća kuna, kao i da je ranije sudjelovala u podjeli novca koji je jednako, navodno, izvlačio bivši predstojnik ureda premijera Tomislav Saucha, danas nezavisni saborski zastupnik.

GDJE ŽIVI ZAGONETNA TAJNICA? Sud ne može naći ženu koja je godinama radila u Vladi

Zeljko se jutros pojavila u USKOK-u u pratnji odvjetnika Veljka Miljevića na zakazano ispitivanje, no iskaz navodno nije dala. Bivša tajnica u Vladi, koja je u međuvremenu dobila premještaj u Ured za razminiranje, “opravdala se” lošim zdravstvenim stanjem, rekavši da se ne osjeća sposobnom sudjelovati u kaznenom postupku te predavši medicinsku dokumentaciju i zatraživši prekid istrage. Obrana zasad nije željela potvrditi na koje se medicinske probleme pozivaju.

Nakon Zeljko u USKOK je u pratnji odvjetnika, supruge Ivane Sauche iDarka Maržića, stigao i Tomislav Saucha koji je također trebao dati iskaz o proširenim optužbama za izvlačenje novca. Navodno je porekao sve nove optužbe, kao i one prve nakon kojih je sam otkrio kako je nezakonitih isplata dnevnica bilo i nakon njegovog odlaska iz ureda premijera.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.