Sjećanje na Rona Browna

Autor: hina

U zrakoplovnoj nesreći 3. travnja 1996. na brdu Sv. Ivanu, u blizini dubrovačke Zračne luke, poginulo je izaslanstvo američkoga Ministarstva trgovine i skupina poslovnih ljudi.

U povodu 14. godišnjice nesreće američkoga vojnog zrakoplova u kojoj je u blizini Dubrovnika poginuo i američki državni tajnik Ronald Brown, danas je u Memorijalnoj kući Ronalda Browna održana komemoracija.

U zrakoplovnoj nesreći 3. travnja 1996. na brdu Sv. Ivanu, u blizini dubrovačke Zračne luke, poginuli je izaslansvo američkoga Ministarstva trgovine i skupina poslovnih ljudi na čelu s državnim tajnikom Ronaldom Brownom. U nesreći je poginula i posada zrakoplova te dvoje Hrvata – Nikša Antonini i Dragica Lendić-Bebe.

Savjetnica za trgovinu u Veleposlanstvu SAD-a Pamela Ward rekla je nazočnima da bi državni tajnik Ronald Brown danas sigurno bio zadovoljan jer je Hrvatska važan partner SAD-u te članica NATO-saveza.

Nazočnima su prigodno govorili i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, predsjednica dubrovačkoga Gradskog vijeća Olga Muratti i direktor dubrovačke Zračne luke Roko Tolić.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.