Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

SITUACIJA JE IZMAKLA KONTROLI! Domovinski pokret pred slomom: Zašto Škorina sestra proziva Radića?

Autor: Iva Međugorac

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta i politički tajnik te stranke Mario Radić čovjek je od kojega članstvo sada, nakon naprasnog odlaska Miroslava Škore s rukovodeće pozicije, očekuje da stranku ponovno digne na noge i zadrži njen trenutni položaj.

Upućeni svjedoče kako je Radić sposoban operativac koji iz pozadine i jest držao sve konce u Domovinskom pokretu te da mu ni ovaj odlazak ne bi trebao naštetiti. Premda se rijetko gurao u javnost, Radić je sa Škorom dugogodišnji prijatelj, pratio ga je od prvog dana predsjedničke kampanje te ga se opisivalo kao jednoga od stratega koji navodno Škoru i jest nagovorio na kandidaturu za predsjednika, nakon čega je uslijedilo osnivanje Domovinskog pokreta.

I sada se, nakon očiglednog raskola unutar DP-a o Radiću progovara biranim riječima, što i ne čudi jer je riječ o bivšem branitelju i uspješnom poslovnom čovjeku. Poznato je da je Radić tijekom Domovinskog rata izgubio oca i sina, i sam je sudjelovao u obrani Vukovara, a premda ga neki vide na poziciji Škorina nasljednika, on takav oblik političkog angažmana odbacuje, što također nije iznenađujuće s obzirom na to da je Radić u poduzetništvu još od početka 90-ih kada je zajedno s rođakom Juricom Lovrinčevićem osnovao tvrtku Dicentra.

S vremenom Radić osniva tvrtku Filir s kojom kupuje Bobi Snacks postajući jedan od najutjecajnijih slavonskih poduzetnika. Godine 2017. postaje predsjednik NO nekadašnjeg Peveca koji se oporavio u stečajnom postupku, nakon čega Radić preuzima Pevec koji u međuvremenu postaje Pevex.

”Oduvijek sam desno orijentiran kada su u pitanju neki nacionalni interesi”, izjavio je jedne prilike Radić koji se trenutno nalazi pred velikim izazovima, budući da Domovinskom pokretu prijeti raskol koji se dao naslutitit iz riječi Škorine sestre Vesne Vučemilović koja je nakon bratove ostavke i Radića pozvala da odstupi.

Premda je on sukob nastojao ublažiti i zadržati ga podalje od javnosti i medija, situacija je izgleda izmakla kontroli.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.