Šipuš: Moja savjest je pogođena jer sam pustio vozača kući, nisam ga htio gnjaviti da čeka na privatnoj zabavi

Autor: Hina

Šišuš nema namjeru staviti mandat na raspolaganje, niti podnijeti ostavku!

Ministar kulture Berislav Šipuš izjavio je novinarima u subotu u Puli kako nema namjeru staviti mandat na raspolaganje niti je spreman podnijeti ostavku, nakon što ga je nedavno zagrebačka policija zatekla u vožnji automobilom pod utjecajem alkohola.

“Nisam siguran u to. Moja savjest je u ovom slučaju pogođena time što sam napravio pogrešku da sam svog vozača pustio kući jer ga nisam želio gnjaviti da me čeka na privatnoj zabavi”, kazao je ministar Šipuš odgovarajući na upite novinara večeras prilikom otvaranja Pulskoga filmskog festivala.

Ministra kulture policija je prije dva tjedna zaustavila tijekom rutinske kontrole na uglu Vončinine i Rubetićeve ulice u Zagrebu, te mu je alkotestom izmjereno 0,7 promila i naplaćena novčana kazna u iznosu od 750 kuna.

Na pitanje kako komentira današnje HDZ-ovo priopćenje za javnost po kojem je, prema pisanju pojedinih medija, uhvaćen u vožnji u “alkoholiziranom stanju, te mu je izmjereno 1,1 promila, ministar Šipuš je rekao kako je to “licemjerno, te kako to nema veze s ničime”.

“U tom trenutku ja sam se ponašao kao građanin, a ne kao ministar, niti sam se predstavio ministrom. Postupio sam onako kako mislim da bi svaki građanin ove zemlje trebao postupiti, zaustavio sam se, priznao sam što sam napravio i platio kaznu”, naglasio je Šipuš.

Dodao je kako “nije bio u kontaktu s vlašću da bi nešto tražio i da ga se štiti”.

“Naprotiv nema se tu što štititi, niti tajiti”, zaključio je ministar kulture Šipuš dodavši kako očekuje da će se i premijer oglasiti o tom pitanju.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.