fbpx

Šišljagić: Za HDSSB zainteresirani su i neki visoki dužnosnici SDP-a!

Autor: Martina Pauček Šljivak

Na tragu najava prvog 'prebjega iz Karamarkova HDZ-a', Josipa Salapića, HDZ gubi članove na području Osijeka, ali iz stranke poručuju kako su ti su članovi prešli u HDSSB iz lojalnosti prema Salapiću jer ih je on zaposlio u Pošti. Istovremeno, HDSSB očekuje novo povećanje članstva, pa i iz drugih stranaka.

Nakon što je HDSSB dodatno ojačan novim članovima od kojih je 24 stiglo iz redova HDZ-a, a jedna članica iz HNS-a, predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić za portal Dnevno izjavio je da to nije kraj prelazaka.

– Za prelazak u našu stranku imamo zainteresiranih i iz SDP-a i to onih koji su na visokim stranačkim dužnostima. Ovi ljudi koji su nam sad prešli su sve mladi, neopterećeni prošlošću, vjerujem da prate rad HDSSB-a i da će se sad i oni uključiti u politički rad za boljitak cijele Slavonije i regije. Uostalom, u HDZ-u vlada veliko nezadovoljstvo tako da će biti sigurno još prelazaka, no mi nikoga ne vučemo za rukav. Ove ljude nismo nagovarali da nam pristupe nego su se sami javili i zbog toga sam izuzetno zadovoljan – rekao nam je Vladimir Šišljagić.

Njegov novi stranački kolega Josip Salapić koji je pokrenuo val prelazaka iz najveće oporbene stranke HDZ-a, u HDSSB za Dnevno je izjavio kako HDZ gubi kompas u Osijeku te cijeloj Slavoniji i Baranji.


– Politika HDZ nije dobra, HDZ se u Osijeku treba pomladiti, međutim sad su mlade snage prešle za mnom u HDSSB. Godinama smo skupa radili i sad se dogodilo da i oni spontano pređu. Mi smo sad ojačali snagu HDSSB-a što je sigurno oslabilo HDZ, uostalom u Osijeku ima dosta članova HDZ-a koji su izrazito nezadovoljni i zainteresirani su za prelazak. Moji bivši kolege iz Kluba zastupnika HDZ-a dali su mi podršku i mnogi od njih bi prešli u ovu stranku, ali dosta ih se boji napraviti ovo što sam ja učinio – kaže Salapić.

‘HDZ je u Slavoniji jak, ima 16.000 članova’

Na prelazak 24 člana HDZ-a u HDSSB, predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije Tomislav Ivić rekao je kako je u zadnja tri tjedna u HDZ pristupilo puno više članova nego što ih je iz stranke odstupilo.

– Ovo je za HDZ potpuno nebitno, uostalom ovi su članovi prešli u HDSSB iz lojalnosti prema Salapiću jer ih je on zaposlio u Pošti, isto kao i članove njihovih obitelji tako da je to na neki način vraćanje duga – rekao je za Dnevno Ivić.

Smatra kako više neće biti nikakvih prelazaka te dodao da je HDZ u Slavoniji jak i da ima 16.000 članova.

Inače, HDSSB je na današnjoj press konferenciji obavijestio javnost da je stranci pristupilo 24 člana HDZ-a, među kojima su četiri dosadašnja člana predsjedništva osječkog Gradskog odbora HDZ-a i predsjednica osječkoga odbora Mladeži HDZ-a Ana Ćalušić te jedna dosadašnja članica Hrvatske narodne stranke (HNS).
Autor:Martina Pauček Šljivak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.