Screenshot/Twitter

SIRIJAC TRAŽIO KĆER KOJA NIKAD NIJE BILA S NJIME: Mala Allsa nikada nije napustila Siriju

Autor: dnevno.hr

Sirijac Wadie Ghazi Sineid prije tri mjeseca digao je na noge hrvatsku javnost, a onda i policiju optužbama da su ga hrvatski policajci odvojili od kćeri Allse. Tvrdio je da je s njome ušao na teritorij Republike Hrvatske, a ona je kasnije, nakon što su ih razdvojili, krenula s Iračanima migrantskom rutom. On je vraćen u Bosnu i Hercegovinu.

Policija je raspisala istragu nakon velikog medijskog pritiska, a Wadie je dobio priliku zatražiti azil u Hrvatskoj. Međutim, svojevoljno je, nakon nekog vremena, napustio prihvatilište u zagrebačkom Porinu. Izgubio mu se svaki trag sve dok nije došao do Italije, odakle se javio da želi doći natrag u Hrvatsku i Bosnu te potražiti dijete.

Nikada kasnije nije kontaktirao hrvatsku policiju niti ušao ili izašao iz Hrvatske, potvrdila je policija za Jutarnji list.

On je trenutno u Nizozemskoj, a iz policije su potvrdili da je protiv njega pokrenuto kriminalističko istraživanje zbog dizanja lažne uzbune.

MUP RH je kontaktirao Interpol i zatražio određene informacije o maloj Allsi. Te su saznali kako nije evidentirana ni da je ušla ni da je izašla iz Sirije. Prema podacima iz njezine putovnice i iskazima njezinog navodnog oca, Allsa Ghazi rođena je 29. listopada 2013. u Beirutu, ima sirijsko državljanstvo, a formalno prebivalište u Istanbulu. Ona doista nije izmišljena osoba, sve što se pisalo o njoj može se provjeriti i većina je točna.

Wadie Ghazi imao je njezinu putovnicu, no teško je tvrditi da je on otac tog djeteta. Sve je jasnije i da je iz Sirije krenuo s putovnicom petogodišnjakinje, ali da nju nije poveo, prenosi 24 sata.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.