fbpx

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi protiv prosvjeda mljekara

Autor: T. J.

'Način na koji su prosvjedi proizvođača mlijeka organizirani izravno ugrožava materijalnu egzistenciju i radna mjesta oko 4.500 radnika... Blokadom proizvodnih pogona onemogućeno je obavljanje redovitih djelatnosti što će se neminovno odraziti na poslovne rezultate i plaće zaposlenih.'

Tekst javnog priopćenja sindikata PPDIV prenosimo u cijelosti:

Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske koji sindikalno organizira najveći broj radnika zaposlenih u mliječnoj industriji sa zanimanjem prati aktualne događaje u vezi s utvrđivanjem otkupne cijene mlijeka.

Cijenimo da je sporazum o otkupnoj cijeni mlijeka iz 2009. godine dobar temelj za nastavak poslovne suradnje proizvođača i prerađivača, s tim da se moraju održati i dorađivati standardi kada je riječ o kvaliteti otkupljenog mlijeka.


Sindikat PPDIV uvažava namjeru proizvođača mlijeka da legitimnim i demokratskim sredstvima izbore kvalitetniju vlastitu poziciju. Međutim, način na koji su prosvjedi proizvođača mlijeka organizirani izravno ugrožava materijalnu egzistenciju i radna mjesta oko 4.500 radnika od kojih je najveći broj učlanjen u naš Sindikat. Blokadom proizvodnih pogona onemogućeno je obavljanje redovitih djelatnosti što će se neminovno odraziti na poslovne rezultate i plaće zaposlenih.

Sindikat PPDIV najenergičnije poziva Vladu RH i nadležne institucije da u okviru svojih nadležnosti i preuzete odgovornosti pridonesu žurnom rješavanju nastalog konflikta i omoguće postizanje sporazuma prihvatljivog svim sudionicima u proizvodnom lancu.


Više od 1000 litara mlijeka poteklo ulicama, dogovor o cijeni tek slijedi

Autor:T. J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.