Luka Stanzl/PIXSELL

Sinčić objasnio zašto Živi zid ne želi koalicije: ‘To je duži i teži put; pun podmetanja, laži, borbe, ali…’

Autor: T. P.

"Na prvim izborima našu je iskrenu želju prepoznao tek 0,4 % birača. Na drugim gotovo 5 %. Ove izbore vjerujemo da smo doprli do 9 - 10 %", Sinčićeve su prognoze nadolazećih izbora.

U jeku predizborne kampanje stranke pokušavaju iznjedriti najbolje od sebe, pokazati svoju viziju bolje budućnosti s drugačijom političkom kartom Hrvatske. Ivan Vilibor Sinčić u svojem je priopćenju istaknuo obrazloženje zašto Živi zid ne želi koalicije i zašto su odabrali, kako sam navodi, drugačiji put.

“Zato što nam je krajnji cilj spas Hrvatske. Zato što vjerujemo da je Hrvatska bez HDZ-a i SDP-a moguća. To je duži i teži put; pun podmetanja, laži, borbe. Ali jedini ispravan. Oduvijek smo znali da ono što želimo nećemo moći ostvariti za 5 godina. Ušli smo u tu neravnopravnu borbu iskreno, otvorenih srca, spremni na apsolutno sve.  Mnogi kroz taj dugačak put otpadnu. Neki jer su nestrpjivi, neki jer se ne mogu nositi sa prijetnjama i ucjenama. Ne treba žaliti za njima”, smatra Sinčić te dodaju da će oni koji ostanu, “oni hrabri, ustrajni i čvrsti”, promijeniti zemlju.

“Na prvim izborima našu je iskrenu želju prepoznao tek 0,4 % birača. Na drugim gotovo 5 %. Ove izbore vjerujemo da smo doprli do 9 – 10 %. Sve ovo vrijeme trpili smo omalovažavanja, ponižavanja, uhićivanja, podmetanja. Ali nismo odustali. Sve ovo vrijeme slušali smo da je nemoguće da se skupina mladih ljudi uopće približi Saboru. Danas se borimo za minimalno 10 mandata.
Sljedeće izbore više nećemo biti premladi”, navodi Sinčić koji je u uspjeh uvjeren i koji tvrdi da Živi zid neće nikada odustati.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.