Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Sin teško ozlijeđenog radnika s Jakuševca: ‘Nije stigao pobjeći, nešto mu je odsjeklo ruku’

Autor: Dnevno.hr

U urušavanju lavine otpada s brda odlagališta Jakuševec ozlijeđena su tri radnika. Jednome od njih amputirana je ruka, slomljena su mu tri rebra, a doživio je i frakturu torakalnog kralješka. Liječnici KBC-a Zagreb utvrdili su da ruci nije bilo spasa, dok su ostale ozljede kvalificirali teškima.

Sin teško ozlijeđenog 59-godišnjaka je za 24sata opisao u kakvom je stanju njegov otac. Prema njegovim riječima opisao je i što se dogodilo jutros u 6.40 sati.

“Tata je u jako dobrom stanju. Psihički je dobro i dobro je prihvatio što nema ruku. Za sada je sve u redu, barem su tako doktori rekli. Rekao mi je da je čuo pucanj, kao bomba, i onda je bio odron. Nije stigao pobjeći, nešto mu je odsjeklo ruku, kaže da ne zna što je to bilo. Takav je, bez ruke, preskočio ogradu i izašao na cestu. Svjestan je svega što se dogodilo”, ispričao je sin.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Pokrenut će tužbu

Gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je kako je danas nazvao obitelj ozlijeđenog radnika, ali i njegove kolege koji su prošli s lakšim ozljedama. Svima je ponudio svoju pomoć.

“Radnik je koliko znamo stabilno, izvan životne opasnosti, čuo sam se s članom obitelji i izrazio sam žaljenje te ponudio svu pomoć gradske uprave ozlijeđenom radniku i obitelji i tu stojimo na raspolaganju. Bilo je više radnika koji su tražili pomoć, a koliko imamo informaciju, svi su lakše ozlijeđeni ili u šoku, pa su pušteni na kućnu njegu”, rekao je Tomašević.

Sin teško stradalog 59-godišnjaka rekao je da je njegov otac u Čistoći radio 17 godina te da je već jednom imao lakšu nesreću. Potvrdio je Tomaševićeve najave, ali i dodao kako će pokrenuti tužbu.

“Zvao me gradonačelnik i svi iz Grada i firme. Tomašević mi je rekao da sam procijenim može li doći kod tate i da ako može da pitam kada može doći, pa će doći u najbržem roku. Naravno, ide tužba, angažirat ćemo odvjetnika i ide tužba”, rekao je muškarac, pokušavši pritom ponovno dobiti gradonačelnika, što mu nije pošlo za rukom.
Tomaševića pitali gdje će sada odlagati otpad: ‘Nigdje’

Jakuševec djelomično zatvoren

Državni inspektorat zatvorio je veći dio odlagališta Jakuševec uz sajmišnu cestu te dio koji se urušio 11. studenog. Čistoći i nekolicini privatnih tvrtki koje upravljaju odlagalištem naložio je zabranu bilo kakvih radnih aktivnosti na tom području.
Za to vrijeme, gradonačelnik Tomašević, Vlada i resorno Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja međusobno prebacuju lopticu odgovornosti zbog toga što Jakuševec, iako je to višedesetljetno obećanje, još uvijek nije zatvoren.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.