fbpx
Facebook

SIN ČOVJEKA KOJI JE PRIJETIO BISKUPU: ‘On je hrvatski Che Guevara! Neka ga optuže, to će pokazati koliko je ova država jadna’

Autor: dnevno.hr

Načelnik Općine Tisno, Ivan Klarin, dodao je da je do cijelog slučaja došlo jer biskup Košić namjerno iritira i provocira hrvatsku javnost

Sin 70-godišnjeg Ilije Komšića kojeg je policija privela jučer u Tisnom zbog prijetnji na Facebooku, upućenih sisačkom biskupu Vladi Košiću, izjavio je da je ponosan na oca, javlja Šibenik.in.

“Neka ga optuže, to će pokazati koliko je ova država jadna. Moj otac za mene je heroj, on je hrvatski Che Guevara”, rekao je ponosno Denis Komšić.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku nije protiv Ilije Komšića (69) tražilo određivanje istražnoga zatvora zbog prijetnje sisačkom biskupu Vladi Košiću pa je Tišnjanin nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.


“Meni još nije potvrđeno da je otac pušten da se brani sa slobode i nikakve detalje još nemamo. Čuo sam se ranije s njim i rekao mi je da su ga iz sisačke policijske postaje pustili u šlapama, kratkim hlačama i sa 177 kuna u džepu! Mene je zvao da mu sredim prijevoz, pa sam preko interneta pogledao kada ima autobus za Šibenik kako bi se mogao vratiti kući. On se, usprkos svemu, drži jako dobro, pitao je kako smo mi doma”, rekao je sin Denis.

Iskreno, ja bih htio da ga optuže. Neka ga optuže, to će pokazati koliko je ova država jadna! Postupak protiv mog oca je postupak protiv svih građana i protiv slobode govora. Vrijeme je da se Crkva makne iz javnosti jer joj tamo nije mjesto. Neka lijepo propovijeda riječ Božju! Cijela naša obitelj je uz oca, on je za nas heroj, hrvatski Che Guevara”, rekao je Denis Komšić.

>>> Biskup Košić nakon uhićenja čovjeka koji mu je prijetio otkrio što mu je točno rekao!

Načelnik Općine Tisno, Ivan Klarin, dodao je da je do cijelog slučaja došlo jer biskup Košić namjerno iritira i provocira hrvatsku javnost.

“Potpuno je nepotrebno da čovjeka od 70 godina zbog Facebook komentara transportiraju u 400 kilometara udaljen Sisak i sada ga opet vraćaju nazad. Biskup Košić iritira i namjerno provocira svekoliku hrvatsku javnost, pa se ovakve i slične reakcije starijih ljudi koji su bili branitelj mogu očekivati i dalje. Za mene je komentar napisan na Facebooku isti kao i onaj izrečen na ulici. Ovu situaciju smatram potpunom institucionalnom glupošću i bilo bi dobro da se ubuduće izbjegnu ovakvi igrokazi da bi se pokazala nadmoć biskupa Košića. Potpuno je suludo što je uopće do ovoga došlo i treba se zapitati zašto je došlo. Zašto prijetnje nisu upućenje recimo šibenskom, dubrovačkom ili riječkom biskupu, je li se to biskup Košić zapitao”, rekao je Ivan Klarin.

Ilija Komšić (69) u kratkoj izjavi za HRT objasnio je zašto je na Facebooku pisao protiv biskupa Košića:
“Bilo je to nesmotreno, glupo s moje strane, sram me što sam to napisao, ali sam htio da se on malo osvijesti oko tih svojih komentara i toga što komentira na misama”, rekao je Komšić.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.