fbpx

Sin bivšeg vojnika iz Republike Srpske dobio ugovor iz snova!

Autor: I. Babić

Ivo Žinić je, tvrde povjerljivi izvori, za direktora odabrao Maria Čelana koji je još 2001. godine bio na listi HNS-a u Jasenovcu. "Prežvakali" bi HDZ-ovci ove županije i tu činjenicu, kada ne bi bila javna tajna kako je otac Maria Čelana bivši vojnik Republike Srpske odakle i potječu. Točnije, iz mjesta NovaTopola koja se nalazi između Bosanske Gradiške i Laktaša na putu prema Banja Luci.

Župan Sisačko – moslavačke županije Ivo Žinić, od početka je svog mandata povukao niz nejasnih poteza i tako raočarao tamošnje žitelje koji su nakon Marine Lovrić Merzel očekivali malo drugačiji smjer. Osim što mu se zamjera sklonost omraženom Bori Rkmanu te izbacivanje Željka Solde (HSP) iz ureda, do sada je prednost dao ljudima koji u najmanju ruku imaju vrlo neobičan životopis.

Jedan od Žinićevih posljednjih pothvata o kojima su mediji već i izvijestili jest imenovanje Maria Čelana (HDZ) na mjesto direktora Razvojne agencije SI-MO-RA u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije. Čelan je, međutim, ugovorom zatražio i dobio otpremninu od vrtoglavih 200.000 kuna za slučaj njegove smjene ili prestanka mandata! Ovaj bahati zahtjev, Čelan je opravdao riječima kako se “mora osigurati” dok je župan tvrdio kako za otpremninu nije znao?!

Bilo kako bilo, skandalozna otpremnina nije ono što “žulja” stanovnike ove županije. Ivo Žinić je, tvrde povjerljivi izvori, za direktora odabrao Maria Čelana koji je još 2001. godine bio na listi HNS-a u Jasenovcu. “Prežvakali” bi HDZ-ovci ove županije i tu činjenicu, kada ne bi bila javna tajna kako je otac Maria Čelana bivši vojnik Republike Srpske odakle i potječu. Točnije, iz mjesta NovaTopola koja se nalazi između Bosanske Gradiške i Laktaša na putu prema Banja Luci.


– Dati ugovor iz snova bivšem HNS-ovcu iz Republike Srpske, više je nego suludo – doznajemo od razočaranih mještana Sisačko -moslavačke županije koji sve teže pravdaju postupke svog župana. Iako je Ivo Žinić do sada već punio stupce zbog nekih svojih upitnih postupaka, najjače je odjeknula priča o izbacivanju Željka Solde iz ureda u kojeg je smjestio Boru Rkmana:

– Nema se što Rkman ispričavati. On samo koristi ono što mu je dozvoljeno. Novi župan se treba ispričati. On je svoju dobru suradnju s Rkmanom najavio i prije svega ovoga. Ovo je dno dna… Sve što smo tražili i dobili je kutak za branitelje. Sada su nam ga uzeli i ustoličili hrvatskog neprijatelja, terorista. Vi morate biti svjesni da je na ovom području brojna braniteljska populacija. Uopće mi nije jasno kako se Žinić u ovako osjetljivom trenutku prosvjedovanja odvažio na ovakav potez. Jasno mi je, politička podilaženja i kalkulacije, ali na račun ponižavanja onih koji su stvarali Hrvatsku? Ponavljam, dno dna… Ne znam što bih rekao… Možda je Žinić nespretan, iako bi se prije moglo zaključiti da je neiskren. Čisto licemjerstvo na djelu! Ja sam izraziti legalista, čestitao sam mu na pobjedi i pružio ruku s nadom u dobru suradnju – kazao je Soldo za portal Dnevno nakon Žinićeve odluke.

Ispravak članka objavljujemo u cijelosti.

Autor:I. Babić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.