Ilustracija/Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sin Beusa Richemberga pao u lancu švercera migrantima? Evo što o tome kažu njegov otac i naš novinar koji je priču otkrio

Autor: Dnevno.hr

Sin poznatog saborskog zastupnika Glasa Gorana Beusa Richemberga navodno je jedan od onih koji su privedeni u policijskoj akciji uhićenja švercera migranata, o čemu je i prije same policije ekskluzivno izvještavao novinar našega portala Marin Vlahović. Priča o mladom Ivoru proširila se društvenim mrežama, ali i u djelu medija pa je svoje stajalište o ovoj temi na Facebooku iznio i Marin čiji status u potpunosti prenosimo:

”Krenula je hajka na Gorana Beusa Richmberga, zastupnika Glas-a čijeg sina optužuju da je kao vozač sudjelovao u švercu migranata. Kao novinar koji je razotkrio međunarodnu organizaciju švercera migranata, ali i narkotika, o čemu policija i Uskok šute, smatram da imam pravo reći nešto o ulozi Ivora Beusa. Kako je tekst, samo na portalu dnevno, pročitalo više od 30 000 ljudi, bilo je samo pitanje vremena kada će se netko zakačiti za ime i prezime, Ivor Beus.

Od svih imena na spisku koji sam objavio, jedino je njegovo ime bilo sporno. Ne zato što mu je otac Goran Beus Richmberg, već zbog toga što su informacije bile kontradiktorne. Konkretno, od svih izvora, samo jedna osoba ga je spomenula kao vozača migranata, dok su ostali tvrdili da s time nema veze. Doduše, taj izvor je mogao imati i neke osobne razloge za tu optužbu. Ponavljam, svi ostali s kojima sam razgovarao, ustvrdili su da Ivor Beus nikada nije preveo niti jednog migranta.

Također, saznao sam da je prije više od mjesec dana Ivor Beus priveden s dvojicom mladića, koji su ranije ostavili migrante blizu hrvatsko-slovenske granice. Ivora Beusa su pokupili tek nakon što su obavili posao, a policija ih je privela, odvela u postaju i ispitala na povratku, odnosno kad su napustili Rijeku. Zbog svega navedenog, nazvao sam Gorana Beusa Richmberga, o kojem sam napisao čitav niz kritičkih članaka i rekao mu o svojim saznanjima.

On nije znao da mu je sin bio priveden i ispitivan. Tu informaciju je dobio od mene. Njegov sin mu je to zatajio, kao što djeca često zataje slične epizode od roditelja. Tada me Goran Beus Richmberg obavijestio da njegov sin nema niti vozačku dozvolu. Nakon te informacije, i s obzirom da nisam imao potvrdu od barem dva izvora, rekao sam Goranu Beusu Richmbergu, da ću maknuti njegovog sina s popisa, jer bez vozačke, teško može dobiti posao vozača u međunarodnoj kriminalnoj organizaciji koja šverca migrante.

Znate što mi je na to rekao Goran Beus Richmbergu, s kojim se politički uopće ne slažem i koga sam prozivao u svojim tekstovima puno puta? Neka ostane, želim da se to razjasni.- rekao je Goran Beus Richmberg, iako je bio svjestan da mu to može uništiti političku karijeru. Bio bih govno od čovjeka i novinara, kada sad ne bi reagirao na napade koji su krenuli na Beusa.

Takozvani desni portali, koje nije briga što su policija i Uskok izveli „cover up“ akciju privođenja, što nemamo snimku privođenja glavnog osumnjičenog,već neke nepoznate osobe. Nije ih briga ni što nisu objavljeni niti inicijali privedenih, niti što naša policija nije uključila policije susjednih zemalja, iako se radi o međunarodnom kriminalu.




Ne smeta im što je prvo objavljeno da su privedena tri Pakistanca, koji su kasnije postali jedan Pakistanac i dva Afganistanca. Ne uznemirava ih što je sve pod takvim zidom šutnje, mraka i tajnovitosti, i što je organizacija od pedeset ljudi, koja surađuje i s hrvatskim podzemljem, svedena na 14 osoba o kojima se ništa ne zna. Nebitna im je i međunarodna mreža, logistička podrška i pozadina, aktivnosti pakistanske obavještajne službe na tlu Republike Hrvatske i tako dalje.

Ništa od toga nije problem. Ne problem je Ivor Beus, koji se našao na spisku vozača koji sam ja sastavio. A sad i znate kako se našao na spisku koji je konačno objavljen u mom tekstu, iako nema ni vozačku. Ostavio ga je tamo čača!

Na komentar našeg novinara očitovao se i zastupnik koji je napisao:




”Poštovani Marine, znaš da cijenim ne samo to što radiš kao novinar nego i kao roditelj i sportaš. Hvala ti na ovom postu i svjedočenju. No, najvažnije je to što mogu kao otac biti miran jer sam se uvjerio da Ivor nema nikakve veze s ovim o čemu si pisao. I u njegovom je interesu bilo i jest da se sve raščisti jer ima pravo na miran san i čist obraz. A to što će jadnici s desna pisati na moj račun, ni prvi ni zadnji put. Nek se valjaju u tom blatu”.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.