Šimonović: Nisam znao za Markovićeve poslove s vladom

Autor: M.K.

Ministar pravosuđa kaže kako je odvjetnik Marković, uhićen zajedno s Polančecom, poslove za koje je optužen radio prije nego je on ušao u Vladu RH.

Ivan Šimonović vjenčani je kum jučer uhićenog a danas puštenog na slobodu Zorana Markovića, zagrebačkog odvjetnika osumnjičenog da je poticao na zlouporabe položaja i ovlasti prilikom pravnog savjetovanja Podravke. Ostalo je nepoznato zašto je Marković pušten da se brani sa slobode: je li to zbog toga što je istražni postupak protiv njega završen pa njegov utjecaj na svjedoke ne može imati značaja, ili policija možda nije prikupila dovoljno inkriminirajućih dokaza. Poznavajući lik i djelo ministra Šimonovića, iza Markovićeva puštanja iz pritvora ne stoji kumovska intervencija.

Osim uz aferu ‘Spice’, Markovićevo se ime veže i uz pregovarački tim koji je MOL-u pri preuzimanju INE dao neograničena upravljčka prava i tako oštetio državu za još neutvrđen iznos.

– Ono što mogu reći je da nisam znao za poslovanje odvjetnika Markovića s vladom koje je počelo davno prije nego što sam ja ušao u vladu – rekao je ministar Šimonović danas novinarima. – Mi se dosta teško suočavamo s činjenicom da su svi pred zakonom jednaki.

Autor:M.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.