Signalizacija u tunelu na dionici Dugopolje – Ravča duplo skuplja nego u Maloj Kapeli

Autor: D.Ko.

Nije posao ministra da kontrolira sva silna poduzeća u njegovom resoru, a još manje da bude odgovoran ako netko nešto u nekom poduzeću krade, komentar je resornog ministra Kalmete.

Nakon objave nevjerojatnih podataka o cijenama izgradnje dionice autoceste Zagreb – Split na potezu između Dugopolja i Ravče, gdje je čak i WC koštao tri milijuna kuna, dnevnik.hr donosi nove cijene za koje se zainteresirao i USKOK.

Na tunelu Mala Kapela 2004. godine oznake za izlaz u nuždi s postavljanjem plaćene su između 4.000 i 6.000 kuna, ovisno o modelu. Samo dvije godine poslije na opremanju manjeg tunela između Dugopolja i Ravče za isto se plaćalo više od 8.000 kuna.

– Naravno da je ta oprema znatno skuplja nego običan WC. Takva specifikacija je tražena po projektu, takva je nabavljena. Takva oprema je ponuđena HAC-u koji ju je odobrio i takva je ugrađena – komentirao je izgradnju skupocjenog toaleta predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim.

Dok u Antikorupcijskom uredu sumnjaju da je sporna dionica preplaćena za oko 740 milijuna kuna, ugovori iz HAC-a oduzeti su i nalaze se kod sudskih vještaka koji će cijeli slučaj istražiti.

Konkretno kod autoputova neke stvari nije moguće provjeriti osim preko dokumentacije jer je, recimo, niz radova skriven ispod zemlje – rekao je sudski vještak za graditeljstvo Mladen Ožić.

U ukupnoj cijeni dionice Dugopolje – Ravča od sedam milijardi kuna vještaci suda pokušat će utvrditi ‘da li su to radovi koji su ugovarani i zašto su se ti radovi u građevinskom smislu ugovarali i može se utvrditi da li su to bili neophodni radovi’, rekao je Ožić.

Nije posao ministra da kontrolira sva silna poduzeća u njegovom resoru, a još manje da bude odgovoran ako netko nešto u nekom poduzeću krade. To ja jednostavno ne prihvaćam – rekao je resorni ministar Božidar Kalmeta na novinarski upit o odgovornosti za skupe nepredviđene radove.




POGLEDAJTE VIDEO:

HAC: USKOK istražuje ‘fantomsku dionicu’ vrijednu 105 milijuna eura




Autor:D.Ko.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.