fbpx

Šeksova izjava o oprostu je licemjerna, vrh HDZ-a je kriminalna organizacija

Autor: Hina/dnevno.hr

Ta kriminalna organizacija je opelješila državni proračun, plaće i mirovine građana Hrvatske za financiranje stranačkih i osobnih potreba, tvrdi Jovanović.

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović danas je na konferenciji za novinstvo u Rijeci ustvrdio kako “više nema nikakve sumnje da je vrh HDZ-a u političkom smislu odgovornosti kriminalna organizacija”.

Ona je, nastavio je Jovanović, “opelješila državni proračun, plaće i mirovine građana Hrvatske za financiranje stranačkih i osobnih potreba”.

Jovanović je ustvrdio da je izjava glavnog tajnika HDZ-a Branka Bačića o povezanosti kupnje BMW-a za stranačke potrebe i istrage o poslovanju Fimi-Medije prvo otvoreno priznanje iz HDZ-a o postojanju ‘crnog fonda’ i kupnji blindiranog automobila ilegalno izvučenim novcem iz javnih tvrtaka.


Šeksova izjava vrhunac licemjerja

Jovanović je reagirao i na izjavu Vladimira Šeksa u intervjuu Novoj TV kad je odgovorio da se hrvatska politika treba potpuno iskreno obratiti cijelom narodu, a misli da to hrvatska politika sada i radi te da je ta iskrenost nužna. Istaknuo je kako je nužno i priznati pogreške, a na novinarsko pitanje znači li to i tražiti oprost odgovorio je kako “na stanoviti način treba tražiti i oprost radi nebudnosti i nečinjenja”. Jovanović je tu izjavu ocijenio vrhuncem licemjerja.

– Zar zaista u vrhu HDZ-a misle da mogu dobiti oprosnicu samo isprikom za kriminal i korupciju kojom su u deset plus sedam godina opelješili Hrvatsku? – upitao se.

Saborski zastupnik Slavko Linić ocijenio je da su procjene ministra financija Ivana Šukera o gospodarskom rastu od 1,5 posto sljedeće godine pogrešne. Kazao je kako je to procjena bez ozbiljne analize, koja će donijeti nove probleme jedinicama lokalne samouprave jer će se planirati pojačana izdvajanja za socijalu i investicije, a novca neće biti.

– Vlada je zaduženjima izvukla gotovo sav novac iz bankovnog sustava, zbog čega je nastao manjak novca i rast kamatnih stopa, a tako se ne može boriti protiv nelikvidnosti u zemlji – rekao je. Vladi je bitno preživjeti izbornu godinu samo osiguranjem likvidnosti za pokrivanje javnih rashoda i mirovina, a nije im bitno što će biti 2012. i 2013. godine, zaključio je Slavko Linić.
Autor:Hina/dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.