fbpx

SEKS SKANDALI GLAVONOG SDP-ova OPERATIVCA: ‘Nisu to bile slike sa scenama seksa, radilo se o predigri, ali nitko ne zna što je bilo poslije’

Autor: I.Delić

Milanović ozbiljno računa na Dragovana, koji kroji sudbinu svih zaposlenika u ministarstvima. A bez njega posao je gotovo nemoguće dobiti.

Ako vam manjka iskustva, u Hrvatskoj teško da ćete dobiti posao. Osim ako se ne ubacite u neku od političkih stranaka, u kojoj ćete preskačući stepenice, zbližavajući se sa šefovima dospjeti na neku od pozicija. Slična ideja vodila je po svemu sudeći i glavnog tajnika SDP-a samozatajnog Igora Dragovana, koji se nikada u životu ničime nije bavio. Osim politikom. Po tom principu u svijet politike i političara ušetala je i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. No, pustimo Opačić, o njoj se ionako manje-više sve zna. Zanimljivo, Dragovan je Milanovićev aparat za osmišljavanje strategije, kojom bi trebao ostati na vlasti. Ujedno, on je jedan od rijetkih članova vladajuće stranke koji unatoč nemirnim vodama, još uvijek pliva u istom smjeru kao šef Milanović, držeći mu stranu da ne potone. A kada već govorimo o Dragovanu kojega mnogi u šali nazivaju ‘Drago nutra Drago van’ teško je ne zaviriti u pikantne tajne koje krije njegova biografija, obilježena seks skandalom.

Glavni akter seks skandala koji je protresao javnu televiziju, bio je ni više ni manje doli glavni tajnik SDP-a. Naime, nesretni Dragovan DORH-u je prijavio kako ga nepoznati muškarac ucijenjuje SMS porukama, te dovodi u vezu s jednom zaposlenicom HRT-a. Ali tko će ga znati, možda su se ljudi samo voljeli. Na fotografijama, kojima je Dragovan ucijenjivan nije bilo scena seksa. Više se radilo o predigri. No, s političarima opreza nikada dosta. Malo je poznato, je li predigra imala nastavak. Dragovan i inače po SDP-ovim kuloarima slovi kao veliki ljubavnik, koji se našao u ljubavnom trokutu unutar partije. Ljubio je jedu uglednu stranačku kolegicu, koju je preuzeo drugom SDP-ovcu. Ime dame zbog koje se političar našao u problemu je Mirela Despot. Nakon dugogodišnjeg rada u službi nabave javne televizije, gospođu je aktualni ravatelj Goran Radman, kojemu se zadnjih dana klima fotelja, unaprijedio! Odlukom istog čovjeka, nakon ove afere, Despot je suspendirana te joj je zabranjen ulazak u zgradu na Prisavlju. Ovu vruću priču pokrenuo je e-mail prosljeđen na niz adresa HRT-ovih zaposlenika, a u poruci je navodno priložena i eksplicitna fotografija snimljena mobitelom. A na istoj se jasno vidjelo lice zaposlenice.

Priča govori kako poruke na zaslon Dragovanova mobitela, stižu s adrese ljubomornog muža. Nedavno je SDP-ov tajnik postao politički komesar, a u sva ministarstva bez njegova znanja i odobrenja gotovo je nemoguće zaposliti bilo koga. Tako je svojedobno Dragovan u ministarstvo poljoprivrede poslao čak dvije dame, koje su oduševila djelatnike Jakovinina resora prije svega zbog svojeg atraktivnog izgleda.


Dragovan je inače osnivač i prvi predsjednik Foruma mladih SDP-a. U Saboru je bio član Odbora za nacionalnu sigurnosti i unutarnju politiku, ali i predsjednik Odbora za predstavnike i pritužbe. Bio je član u raznim nadzornim odborima poduzeća od Zagrebačkog holdinga, Narodnih novina, Zagrebačkog velesajma. Rođen je u Slavonskom Brodu gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju, pohađao je Građevinski fakultet, ali nikada ga nije priveo kraju. Do 1994. bio je član Socijaldemokratske stranke Antuna Vujića. Nakon fuzije te stranke sa SDP-om, prelazi u SDP. Na početku političke karijere svojim savjetima mu je pomagala  ujna, Mirjana Ferić Vac, bivša potpredsjednika SDP-a, potpredsjednica Foruma žena te stranke i saborska zastupnica.Glavnim tajnikom SDP-a postao je 2000. godine u vrijeme Ivice Račana. 

Bio je zastupnik u Skupštini Grada Zagreba 2001. Članom Predsjedništva postao je sljedeće godine. Za saborskog zastupnika izabran je 2007. Tada je bio prvi na samostalnoj listi SDP-a a četiri godine kasnije opet je prvi na koalicijskoj listi u V. izbornoj jedinici. U Nadzornom odboru poduzeća Zrinjevac sjedio je zajedno sa svojim ujakom Zdravkom Vacom. Bio je suradnik Ivice Račana. Nakon njegove smrti, podupirao je izbor Zorana Milanovića za čelnika SDP-a koji mu je to kasnije honorirao.  Dragovan je već 13 godina glavni tajnik te stranke, pa se tako za njega može reći da se struje mijenjaju, a on samozatajno i iz sjene opstaje.

Autor:I.Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.