Šeks poručio Sanaderu da ne dolazi u Sabor

Autor: dnevno.hr

Njegov položaj u Saboru bio bi praktično neodrživ zbog pozicije u kojoj se našao. Bio bi izložen nasrtajima oporbe, kojima bi se teško mogao oduprijeti, kaže Šeks.

Krizu u stranci, nastalu pokušajem puča bivšeg premijera, HDZ je, čini se, već prebrodio. Brzim izbacivanjem Sanadera iz stranke Predsjedništvo HDZ je i svim njegovim dojučerašnjim simpatizerima poslalo jasnu poruku da neće imati previše razumijevanja za buntovnike u svojim redovima.

– Ivo Sanader sam mora procijeniti hoće li aktivirati svoj saborski mandat, no mora voditi računa da bi se, odluči li se vratiti u Sabor, mogao naći u neodrživu položaju, upozorio je nakon sastanka čelnika vladajuće koalicije potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.

„Sanaderov položaj u Saboru bio bi praktično neodrživ zbog pozicije u kojoj se našao. Bio bi izložen nasrtajima oporbe, kojima bi se teško mogao oduprijeti. No, to je stvar njegove odluke“, poručio je Šeks novinarima hrvatskih medija.

Zabluda ‘eventualnih disidenata’

Potpredsjednik Sabora ne strahuje da bi nakon jučerašnjih odluka Predsjedništva HDZ-a Sanader za sobom mogao povući veći broj zastupnika te stranke u Saboru. Po njemu, za Sanaderom bi mogla poći najviše dva ili tri zastupnika, što ne bi ugrozilo većinu koju Vlada Jadranke Kosor ima u Saboru. Ipak, Šeks vjeruje da se to neće dogoditi i da bi eventualni stranački disidenti mogli shvatiti da su u zabludi.

Prema njegovim riječima, članovi Predsjedništva HDZ-a koji su jučer glasali protiv isključenja Sanadera iz te stranke, ili su bili suzdržani, ne trebaju strahovati, jer su, kako tvrdi, vremena verbalnog delikta davno prošla. Isto vrijedi i za predsjednika Sabora Luku Bebića. Stranački puč je, zaključio je Šeks, osujećen i izbjegnuta je stranačka i državna kriza, kao i potreba za prijevremenim izborima.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.