fbpx
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

ŠEF ZAGREBAČKOG HDZ-a OBILJEŽIO DAN LIJEČNIKA UZNEMIRUJUĆOM FOTOGRAFIJOM: Kao ginekolog imam privilegiju svjedočiti ljepoti…’

Autor: Dnevno

U Hrvatskoj se danas obilježava Hrvatski dan liječnika kao sjećanje na dan kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor 26. veljače 1874. godine.

Tog je dana grupa od dvadeset i jednog liječnika utemeljila liječničko društvo kao osmu liječničku udrugu u Europi kako bi unaprijedila medicinsku struku.

Danas je u zdravstvenom sustavu u Hrvatskoj zaposleno 12.500 doktora medicine što čini 17 posto zaposlenih. Među doktorima medicine 67 posto su specijalisti, 58 posto liječnika radi u bolničkim ustanovama, što je 2 posto više nego prije pet godina. U domovima zdravlja, ordinacijama u koncesiji i županijskim zavodima za hitnu medicinu zaposleno je 26,5 posto, a u privatnim ordinacijama i ustanovama 10 posto liječnika. U primarnoj zdravstvenoj zaštiti, u općoj medicini zaposleno je 2.309 doktora, u pedijatriji 277, u ginekologiji 271, a u stomatologiji 1.931 doktor dentalne medicine.

Ginekolog i nesuđeni HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, Mislav Herman i sam je čestitao Hrvatski dan liječnika preko svof Facebook profila, no fotografijom na koju su većinom imuni samo liječnici, dok drugima, koji jedva da iglu mogu vidjeti, ovaj prizor baš i nije dobro sjeo.

“Mi liječnici pozvani smo svojim znanjem, stručnošću, te odgovornim i požrtvovnim radom liječiti, spašavati živote i brinuti za zdravlje svih naših sugrađana. Kao ginekolog imam tu privilegiju svjedočiti ljepoti dolaska na svijet novog života. Povodom Hrvatskog dana liječnika, upućujem čestitke svim liječnicima, kao i onima koji su na putu da to postanu”, poručio je Herman.
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.