Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

ŠEF O KOJEM NEMATE POJMA! Plaća iznad 20 tisuća kuna, vikendica na moru, kuća u Zagrebu..

Autor: Iva Međugorac

Otkako se javnim prostorom zakotrljala afera Janaf, predstavnici medija, istražitelji i ostali stručnjaci bave se imovinom Dragana Kovačevića, posrnulog šefa te državne tvrtke.

Popis prijavljene, ali i one skrivene imovine uistinu jest impresivan, no u tom košmaru postavlja se pitanje kako žive ostali šefovi državnih tvrtki, koji u javnom prostoru nisu pretjerano zastupljeni. Radi se o tipovima koji uz pozamašnu plaću uživaju brojne povlastice, pa tako imaju pravo na službene mobitele, vozila i kartice.

Jedan od relativno anonimnih šefova prvi je čovjek Putničkog prijevoza HŽ-a Željko Ukić. Premda vodi tvrtku koja se ne može pohvaliti poslovnim uspjesima on na račun svakog mjeseca prima plaću od 22.344 kune neto.

Ujedno se u njegovoj imovinskoj kartici krije respektabilan popis imovine, što svakako valja pripisati i njegovu medarskom biznisu, za koji mu, među ostalim, država, odnosno Agencija za plaćanja u poljoprivredi, isplaćuje i poticaj. Kada govorimo o nekretninama, Ukić posjeduje gospodarski objekt u Pavličanima od 4568 m2, čija se vrijednost procjenjuje na 75.000 kuna.

U istom mjestu posjeduje i oranicu od 7303 m2, vrijednu, prema procjeni, 75.000 kuna. Vikendica u Pirovcu od 232 četvorna metra procjenjuje se na oko 350.000 kuna, a 343 četvorna metra kuće s okućnicom u Zagrebu procijenjeno je na 1,000.000 kuna.

Ukić, osim Passata iz 2002. godine vrijednog 18.000 kuna, u kartici spominje i Mercedesov kamion iz ’86. koji je u osobnom vlasništvu te vrijedi oko 10.000 kuna, a ujedno spominje i niz dionica raznih kompanija.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.