Samostalna demokratska srpska stranka

SDSS-ovac o kojem nemate pojma: O napadima progovorio za Dnevno.hr

Autor:

SDSS-ov dogradonačelnik očitovao se o prozivkama za naš portal.

Zamjenik obrovačkog gradonačelnika Stanko Mijić već je tri mandata na ovoj poziciji, a riječ je o članu SDSS-a koji u tome mjestu stoluje između ostaloga zahvaljujući i koaliciji njegove stranke sa HDZ-om. Naš sugovornik, koji u svojem javnom obraćanju spominje Mijića tvrdi kako je riječ o čovjeku koji je u bivšoj držati tijekom Domovinskog rata obnašao rukovodeće funkcije u danas likvidiranim obrovačkim tvrtkama TRIO i Bukovčanka. O njegovoj ulozi u spomenutim tvrtkama upitali smo Mijića osobno.

”U trikotaži TRIO  Obrovac, radio sam na mjestu komercijalnog rukovodioca sve do 15. 06. 1989. godine, a od toga datuma pa sve do Oluje, tj. 05. 08. 1995. godine, radio sam na mjestu direktora u trgovačkom poduzeću BUKOVČANKA. Moram reći da sam ponosan na vrijeme provedeno na radu u obadvije tvrtke. Jedna i druga tvrtka radila je do 05. 08. 1995. Godine”, objašnjava naš sugovornik. No, tu prozivke na njegov račun ne staju.

”Pored dobre dužnosničke plaće i naravno službenog automobila (koji u Obrovcu imaju samo gradski vladari), Mijić živi u gradskom stanu kojega plaća cca 170 kn mjesečno, koristi službenu karticu za gorivo kao i pravo na reprezentaciju koja u Obrovcu zna biti i do 360 ooo kn godišnje”, navodi naš sugovornik iz Obrovca, na čije se navode također očitovao prozvani Mijić.

”Naravno da primam dužnosničku plaću, dok sam na dužnosti zamjenika gradonačelnika. Službeno vozilo koristim u službene svrhe, kao što ga koriste i drugi zaposlenici sukladno potrebama. Ne živim u gradskom stanu, već u državnom, koji sam sa ostalim članovima svoje obitelji dobio od Ministarstva Regionalnog razvoja još u svibnju 2011. godine, kao bivši nositelji stanarskog prava. Nisam ga još otkupio iako na to imam pravo, pa je i dalje državni. Svi bivši nositelji stanarskog prava koji su dobili stanove, plaćaju najam po 2,5 kuna/1m2, pa tako i moja obaveza 125,00 kuna za 50m2 stana. Do danas ih je u Obrovcu podijeljeno bivšim nositeljima stanarskog prava više od 50, pa sam eto i ja jedan od njih. Službenu karticu za gorivo nikad nisam koristio iz prostog razloga što Grad Obrovac niti nema službene kartice za gorivo. Što se tiče reprezentacije, ona se koristi po pravilniku. Njome raspolaže gradonačelnik, a mi ostali kad se ukaže potreba da je trebamo koristiti, to možemo po ovlašćenju gradonačelnika. Dakle ja ne raspolažem se reprezentacijom”, pojašnjava SDSS-ovac.

Mijića naš sugovornik proziva i zbog poticaja dobivenog od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za prošlu godinu, a riječ je o iznosu od 126.012,39 kuna.

”Po tome, ispada da je Mijić od 165 Obrovčana četvrti najveći poljoprivredni proizvođač u gradu Obrovcu. Sasvim sigurno svaki Obrovčanin znade da se Mijić nikada nije bavio niti poljoprivredom niti stočarstvom niti nečim sličnim. Kao što je Obrovac pun ”fiktivnih” stanovnika tako se i ovdje sigurno radi o fiktivnim papirima kojim su novci umjesto pravom poljoprivrednom proizvođaču otišli na račun čovjeka koji koristi sve moguće beneficije svoje etno- političke pozicije”, tvrdi naš sugovornik navodeći da njegova priča dodatno dobiva na težini uzme li se u obzir da je Obrovac mrtav grad.

”Što se tiče poticaja od Agencije za poljoprivredu, moram vam reći da imam OPG osnovan i registriran još 27. 02. 2007. godine. Roditelji su se cijeli život bavili poljoprivredom i stočarstvom i od toga lijepo živjeli. Poslije njihove smrti ja sam kao jedini nasljednik, naslijedio  16 hektara oranica, livada i pašnjaka, kao i još dobio na korištenje (ispašu) od braće od strica koji ovdje ne žive od Oluje,  još 7-8 hektara.

Naravno da sam se i ja opredijelio baviti sa tim pozivom (poljoprivreda i stočarstvo) pošto za to imam idealne uvjete, a spremam se u mirovinu i želim se nečim baviti i osigurati dodatne izvore prihoda. Moram one koji vam pišu još više razočarati, jer se spremam svoje malo stado povećati sa 10 krava „Buša“ koristeći pogodnosti Ministarstva poljoprivrede i raspisene mjere.

Što se tiče ove stavke, da je novac umjesto pravom poljoprivrednom proizvođaču otišao na moj račun, prosto ne mogu komentirati. Kao ja, tako i vi vrlo dobro znate da je to nemoguće čak ni teoretski”, zaključio je Mijić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.