Marko Prpic/PIXSELL

SDP prozvao ministra Butkovića da sustavno degradira građane Bjelovarsko-bilogorske županije

Autor: Hina

SDP Bjelovarsko-bilogorske županije na tiskovnoj konferenciji u subotu je prozvao ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića zbog kašnjenja radova na dovršetku pruge Sv. Ivan Žabno – Gradeca i optužio državnu vlast da “sustavno degradira” građane te županije.

Radovi na pruzi Sv. Ivan Žabno – Gradec trebali su biti dovršeni ovog mjeseca, a prema posljednjim službenim informacijama, uporabna dozvola bit će ishođena tek u prvoj polovici iduće godine, rekao je predsjednik županijskog SDP-a Tihomir Jaić.

”Vlast sustavno degradira građane ove županije vjerojatno zato jer ovdje nisu na vlasti, a jednako tako, očito je da imamo nesposobne predstavnike HDZ-a u državnoj vlasti koji nisu sposobni izboriti se za svoje glasače i za ostale stanovnike naše županije”, istaknuo je Jaić.

Dodao je kako je ministar Butković, uz to, prekršio svoje obećanje o putovanju vlakom od Bjelovara do Zagreba bez presjedanja. ”Čak i kada pruga bude puštena u promet, putnici će morati presjedati i po kiši i po snijegu jer pruga neće biti spojena na stari kolosijek. Elaborat za priključenje na staru prugu postoji, a troškovi nisu veliki. S obzirom da je ministar Butković obećao izgradnju toga spoja, ne znamo je li toliko nesposoban ili je u dosluhu s upravom HŽ Infrastrukture, a sve s ciljem degradiranja naše županije. I jedno i drugo je sramotno”, ustvrdio je Jaić.

Predsjednik županijskog SDP-a upozorio je i na problem s čestim kvarovima na pružnom prijelazu u Malim Sredicama gdje su u tragičnoj prometnoj nesreći potkraj 2015. godine život izgubile dvije osobe.

”Prema podacima Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, sigurnosni uređaj koji se učestalo kvario prije te nesreće i bio pokvaren kada se nesreća dogodila, još uvijek se nije promijenio, nego je i dalje često u kvaru. Prema službenim podacima, samo ove godine taj uređaj bio je pet puta u kvaru. S obzirom na to da je trošak zamjene zanemariv, pitamo se štedi li HŽ Infrastruktura na građanima Bjelovara i hoće li pruga koju zbog kašnjenja radova zovemo Pruga zvana čežnja, sada postati Pruga smrti”, upozorio je Jaić.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.