Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

SDP-ovci ZBIJAJU REDOVE! Grbin preskočio prvu prepreku

Autor:

Trzavice i netrepeljivosti u SDP-u su ovih dana uspješno gurnute pod tepih pa su se sukladno tome smirile turbulencije koje su nastale nakon izbora novog predsjednika stranke.

Peđa Grbin na sjednici Kluba zastupnika jednoglasno je izabran i za novog šefa Kluba zastupnika SDP-a u Saboru, dok su za potpredsjednika Kluba izabrani Arsen Bauk, Mirela Ahmetović, Siniša Hajdaš Dončić i Sabina Glasovac.

Hajdaš Dončić i Glasovac ljudi su od posebnog Grbinova povjerenja, a slijedom toga Glasovac je predložena za potpredsjednicu Sabora iz partijskih redova.

Potrebno je podsjetiti kako je do unutarstranačkih izbora na toj poziciji bio Rajko Ostojić koji je do okončanja lokalnih izbora zamrznuo svoj zastupnički mandat, čime se otvorila pozicija za Glasovac. Ova imenovanja i serijal odluka pokazao je kako je Grbin prekoračio prvu prepreku, no unatoč tome morao je pristati na kompromisno rješenje pa je tako odustao od najavljivanih kadrovskih čistki.

Za to, po svemu sudeći, još nema potporu većine. Kao što je poznato na prvoj sjednici Kluba nakon što je preuzeo stranku Grbin je tražio potporu za svoj prijedlog da Nikšu Vukasa na čelu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zamijeni Hajdaš Dončić, dok je Bauk umjesto Erika Fabijanića trebao preuzeti Odbor za međuparlamentarnu suradnju.

Ahmetović je bila predložena kao zamjena za Renatu Sabljar Dračevac u Odboru za zdravstvo, no SDP-ovi saborski zastupnici toj su se Grbinovoj inicijativi usportivili pa je po hitnom postupku sazvana nova sjednica Predsjedništva na kojoj je odlučeno da se Klubu zastupnika oduzme vlast.

Situacija se u međuvremenu ipak stabilizirala pa u SDP-u sada ističu kako je vrijeme da se oforme i krenu boriti ne za svoje, nego za poziciju stranke.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.