Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

SDP-OVCI PRONAŠLI ZAMJENU ZA GRBINA! Razgovori se već vode: On je najveća opasnost Plenkoviću

Autor: Iva Međugorac

Jedini kandidat za novog predsjednika SDP-a za sada je Peđa Grbin, koji se na ovu poziciju kandidirao odmah nakon što je Davor Bernardić podnio ostavku, koja je uslijedila nakon debakla na parlamentarnim izborima.

Grbinu je nedavno istekla dvogodišnja suspenzija koju je zaradio zbog kritika na račun Bernardića pa su mu vrata za dolazak na čelo Partije širom otvorena, a u prilog mu svakako ide i potpora koju uživa od kolegice Biljane Borzan, ali i od kolege Siniše Hajdaša Dončića.

”Dio članova pa i onih iz aktualnog vodstva odmah nakon kandidature priklonio se Grbinu, podržao ga je i Gordan Maras.

Svi oni tvrde da Grbin ima iskustvo, pozivaju se na broj preferencijalnih glasova koje je osvojio na parlamentarnim izborima i tvrde da su njegove ideje svježe i inovativne. Ali nisu svi u stranci time oduševljeni, Bernardićeva struja u SDP-u nastoji pronaći svojeg kandidata koji bi parirao Grbinu, iako njegovi kadrovi drže da bi bilo najbolje da on na izborima bude jedini kandidat”, objašnjava naš sugovornik iz najveće oporbene stranke te priznaje kako su u dijelu Partije skloni kandidaturi nekadašnjeg šefa Podravke Zvonimira Mršića. ”E on bi bio pravo osvježenje, to je čovjek koji iza sebe ima rezultate, ozbiljan je, odmjeren, u komunikaciji ugodan. Mršić je stručnjak za gospodarstvo, a nama je to najbolji odgovor na konkurenciju koja je sve jača, on bi SDP-u mogao ponuditi jedan novi, inovativniji i drugačiji koncept. Prilično su mu naklonjeni Bernardićevi ljudi u stranci, on se u SDP-u odnedavno ponovno aktivirao, ali što se kandidature tiče još nije prelomio, međutim po tom se pitanju vode razgovori”, ističe nadalje naš sugovornik.

Dodaje da bi kvalitetan kadar bio i mladi gradonačelnik Mišo Krstičević, ali i da se u kontekstu kandidature spominjao Joško Klisović kojemu je naklonjen njegov kum, predsjednik Zoran Milanović. ”Mislim da bi čak bilo bolje da se za predsjednika kandidirao Hajdaš Dončić, a da mu je Grbin dao potporu, Grbin je nedovoljno karizmatičan i teško može parirati Plenkoviću”, zaključuje naš sugovornik.

No, dok u stranci negoduju Grbin svoju strategiju već kuje pa se tako nedavno sastao sa SDP-ovim lokalnim čelnicima, koji bi trebali poduprijeti njegovu kandidaturu pa i program na stranačkim izborima.

GRBIN IZAZVAO PANIKU U SDP-U! Strankom kruže gadne glasine: Srljamo u propast




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.