SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel zaštitila svog pravaša Soldu koji je ‘trijezan’ razbio zadnji županijski automobil i pobjegao!

Autor: D.Bo

Hrvatska je javnost navikla na bahate politčare. HSP-ovca Soldo koji drži SDP na vlasti u sisačko-moslavačkoj županiji, službeno je bio na kolinju, pa je onda na povratku na ravnoj cesti pri brzini od 50 km izletio s ceste, totalno slupao automobil i zbrisao iako je morao obavijestiti policiju. Do danas nitko ne zna gdje je auto i kolika je šteta a županica sada na posao, po hladnom vremenu, mora biciklom. Strašno!

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel stvarno nema sreće s automobilima.

Nakon što se na pritisak cjelokupne javnosti morala odreći skupocjenog Audija, sada je ostala i bez Toyote, jedinog preostalog službenog automobila.

Naime, predsjednik Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije i Merzelicin koalicijski partner HSP-ovac Željko Soldo razbio je službenu Toyotu u prometnoj nesreći koja se dogodila još 30.studenog. No javnost je o tome saznala tek prije dva dana budući je “savjesni” predsjednik skupštine jednostavno pobjegao s mjesta nesreće.

Iako je praksa da se o prometnoj nesreći u kojoj sudjeluje političar izvjesti Državno odvjetništvo i policija, Soldo ne samo da nije nikog obavijestio, nego je potpuno uništeni automobil u velikoj tajnosti “odšlepao” njegov prijatelj, nitko ne zna gdje, a u županiji su sve lijepo pokušali zataškati. I ponovno su pogriješili.

Soldo tvrdi kako se odmah nakon što mu se dogodila nesreća konzultirao s nekim iz županije (s kim da je samo znati) i da mu je taj netko rekao kako ne mora nikoga obavijestiti. Jasno je i zašto.

Naime, prema dostupnim informacijama, Soldo se vraćao s kolinja, izgubio je kontrolu nad automobilom i na potpuno ravnom dijelu ceste pokraj sela Rajčići, nedaleko od Novske, skrenuo u kanal. Na službenoj Toyoti iz 2004. godine nastala je velika materijalna šteta i nije bila u voznom stanju. Iako su o tome danima šutjeli i Soldo i odgovorni u županiji, jučer su ipak priznali.

– Točno je, imao sam nesreću, ali sam se vraćao sa službenog obilaska braniteljske zadruge i sletio sam s ceste. Nisam vozio brzo, a u nesreći je oštećena samo lijeva strana automobila. Nastala je manja šteta. Nije nitko drugi sudjelovao u nesreći pa nisam zvao policiju. Zvao sam u županiju i rekli su da ne trebam nikoga obavijestiti. Ne vidim problem, ako se utvrdi moja odgovornost spreman sam platiti štetu potpuno, rekao je Soldo negirajući spekulacije da je bio pijan i da je automobil toliko oštećen da ga se ne isplati popravljati.




No, postavlja se pitanje tko uopće može utvrditi eventualnu odgovornost vozača Željka Solde. Županija to do danas nije ni pokušala napraviti, a na novinarske upite kolika je šteta na automobilu i tko će to platiti, iz Merzelicine županije je došao bahati odgovor kako oni nemaju obvezu izvješćivati javnost o takvim (bezveznim) događajima.

Budući da policija nije izašla na uviđaj ne može se znati niti to je li Soldo vozio (pre)brzo i je li bio pijan. Bez obzira što je bio “službeno” nazočan na kolinju, kažu oni koji ga bolje poznaju, sigurno nije odbio čašicu ili dvije.

Osim toga ako je zaista vozio 50 km na sat kako tvrdi kako je onda auto totalno razbio. I zašto nitko ne zna gdje, odnosno zašto je šutio, ako nije ništa loše napravio.




Službeni automobil kažu ima kasko osiguranje no kod većine takvih da bi se priznala šteta mora postojati policijski zapisnik. Policija tvrdi kako je u slučaju nezgode s većom materijalnom štetom istu obvezno prijaviti policiji, posebice u ovakvom slučaju jer je Soldo vozio službeni automobil županije. No njegova šefica Marina Lovrić Merzel je eto pokušala opet zataškati jedan skandal čuvajući svog pravaša bez kojeg ne bi imala većinu u Županijskoj skupštinu. Nije joj ni prvi ni zadnji put, ali navikla je hrvatska javnost na bahate i neodgovorne političare posebice one koji voze i piju.

Soldo koji sebe vidi na mjestu Srbovog nasljednika na čelu Hrvatske stranke prava do sada je bio predsjednik stranačkog Suda časti, ali uvjereni smo da ga stranka zbog ovog skandala neće ni opomenuti.

No sada se postavlja pitanje kako će bez automobila crveno-crna županica odlaziti na posao i obilaziti, kako je sama govorila, svoju veliku županiju. Ide hladno vrijeme i bicikl više nije najugodnije prijevozno sredstvo. Možda će joj pomoći muž, možda će se naći i neka dobra duša koja će joj privremeno posuditi automobil, ali to definitivno nije rješenje za crveno-crnu županicu. S obzirom da idu blagdanski dani u kojima su vrlo “popularne” raznorazne humanitarne akcije možda bi se u sisačko-moslavačkoj županiji i šire mogla organizirati jedna u kojoj bi se prikupljale donacije za novi automobil Marini Lovrić Merzel. Jer ona trenutno jako dobro zna kako je teško “imati pa nemati”. Pomozimo županici.

 

Autor:D.Bo
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.