Nikola Cutuk/PIXSELL

SDP-ov veteran Davorko Vidović ‘išamarao’ kolege zbog linča na Bernardića

Autor: dnevno.hr

Vidović smatra da je Bernardićeva reakcija 'bila normalna reakcija normalnih ljudi'

SDP-ov veteran i dragovoljac Davorko Vidović osvrnuo se na svom Facebooku na kritike na račun Davora Bernardića. Bernardić je, naime, uputio čestitku voditelju Velimiru Bujancu povodom svadbe te time izazvao bijes svojih stranačkih kolega, ali i šire javnosti. Vidović smatra da je Bernardićeva reakcija “bila normalna reakcija normalnih ljudi.”

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

”Da je Davor Bernardić političar sa puno mana (puno manjih od većine koju znam), sa nekim lošim procjenama, izjavama i političkim potezima, ( s puno manjim posljedicama od npr. njegova prethodnika), jasno je i razvidno svima koji i površno prate politiku. Ali, da se digne kuka i motika, na na činjenicu da je nakon razgovora i odbijanja poziva da mu gostuje u proskribiranoj emisiji, usput notornom Bujancu poželio sretan brak, i da se traži zbog toga njegova ostavka, da se govori o sramoćenju SDP-a, e to je nešto što nema veze sa politikom, ali ima sa sociopatologijom koja je prekrila ovo društvo.
Naime, Bernardić nije sjeo za stol i Bujancu napisao čestitku, on mu je to tek na kraju razgovora, za kojega se nadam da je bio jasan, rezolutan ali i normalan tek usput zaželio i sretan brak, što bi bila normalna reakcija normalnih ljudi. I to je to i to bi bilo to da se Bujanec nije tim usputnim dodatkom pohvalio i da ostrašćena, frustrirana i nezadovoljna skupina prvenstveno SDP-ovih članova i glasača nije međusobno ohrabrena krenula u „konačni obračun s mrskim Berom“, kojega uostalom nikada nisu niti htjeli na čelu stranke.
Poznato je da sam pri izboru čelnika SDP-a podržavao, javno, drugog kandidata, sa mnogo čime nisam zadovoljan u stranci, mogao bih i imao bih razloga biti i osobno uvrijeđen zbog nekih poteza i samoga Bernardića i njegovih bliskih suradnika, ali ne mogu prihvatiti krik i bijes zbog nečega tako besmislenoga kao što je usputna čestitka nekome za stupanje u brak, pa makar to bio i Bujanec.
Ni sa čime Bernardić tom gestom nije pokazao da dijeli išta sa Bujancem, njegovim političkim stilom, svjetonazorom, ustašlucima i pretjeranim granatiranjem demokratske Hrvatske. On je osobi, a ne definiranom političkom aktivisti, koja djeluje u javnom prostoru (što jest problem), koja je nazvala njega kao gosta u emisiji samo uputio želju za osobnom srećom. Kao vjerojatno i Bero i ja ljudima, pa i onima sa kojima se ni u čemu ne slažem, sa kojima sam u žestokom političkom fajtu, pa ni svojim neprijateljima ne želim osobnu nesreću pa ni loš brak. U političkoj areni valja odvojiti ljude od njihovih političkih uloga, treba ih udarati svim mogućim političkim, pa i pravnim sredstvima kada se ogriješe o zakon, tući ih dobrim argumentima i politikama, razotkrivati štetnost, glupost, neprincipijelnost i zlo koje čine društvu. Ali to ne znači da imamo pravo suditi njihovim privatnim životima. Naši morali mogu biti različiti i mi se razlikujemo i kao ljudi. Ja bih volio biti dio onih koji žele dobro svima. Neka moje neprijatelje i protivnike ne zadesi bolest, osobna tragedija ili nesreća – ja njih želim poraziti na političkom polju snagom moje bolje politike.
Zato dragi stranački prijatelji, nabrusite političke zube i Beru, mene ili bilo koga drugoga sa kime se ne slažete, napadnite argumentima a ne besmislicama. Svatko od nas griješi i materijala za politički boj ima u izobilju.”

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.