SDP-ov kupleraj na Bohinju!

Autor: Damir Kalafatić

Uvjeren sam da bi naš vrijedni Slavko polučio uspjeh, primjerice i u fiskalizaciji kupleraja, ali, pitamo se zašto ne zagrize i u Radmanovu HR-televiziju jer ono što se tamo otkrilo pravi je kupleraj i to kroz namjernu utaju imovinske kartice njenog ravnatelja, bez ikakvog računa i fiskalne blagajne.

U zadnje smo vrijeme obogatili, bolje reći ogadili, naš lijepi hrvatski jezik mnogim novim 'kovanicama' poput 'monetizacije' i 'fiskalizacije'.
Zašto tome ne bi dodali još jednu kovanicu, 'kupleraj-izaciju' kad nam društvo i tako sliči na pravi kupleraj!
Kad se upotrijebi pojam 'fiskalno' odnosno 'fiskalizacija' prvo što čovjeku na um padne su osobe poput, recimo Ante Nobila ili Čede Prodanovića, dakle imena bogatih fiškala! Međutim, ovdje se ne radi o privatnim odvjetnicima premda su i fiškalska posla tu i tamo fiskalno prljava poput novca kojeg fiškali vjerojatno 'zarađuju' i mimo stroge Linićeve fiskalne blagajne; i ne samo oni!
Dakle, fiskalna, a ne fiškalna politika ustvari je skup svih mjera jedne države (kod nas, uspaničene vlade, nap. a.) kojima se direktno utječe na zarade, imovinu i akumulaciju fizičkih i pravnih osoba s ciljem prikupljanja sredstava za financiranje društvene potrošnje….novih automobila za vladu, mobitela i sl..
Posebno je jednostavno harač ustrojiti kad je u pitanju jadna sirotinja kakve je danas puna ova naša lijepa zemlja!
Nakon brojnih protesta s tržnica diljem Hrvatske i prigodnih fizičkih obračuna, tvrdoglavi Linić je, poput Thatcher-ice nad britanskim rudarima, ipak izvojštio pobjedu nad 'zelenašima' s Dolca pa će u konačnici i riječke prodavačice riba ostaviti svoj mirisni trag 'friškine' na fiskalnoj blagajni!
Prave gazde 'Tržnice Rijeka' ostat će i dalje u svom spokoju, ta, uživaju oni patronat svojih Vojka i Slavka, njima ne mogu nauditi ni profesionalne špijunčine poput HDZ-ova Karamarka, a pogotovo ne SDP-ova Ostojić Ranka!
Uvjeren sam da bi naš vrijedni Slavko polučio uspjeh, primjerice i u fiskalizaciji kupleraja, ali, pitamo se zašto ne zagrize i u Radmanovu HR-televiziju jer ono što se tamo otkrilo pravi je kupleraj i to kroz namjernu utaju imovinske kartice njenog ravnatelja, bez ikakvog računa i fiskalne blagajne.
Inače, tu državnu javnu kuću dotiraju poreski/fiskalni obveznici s 1,4 milijarde kuna godišnje, a zauzvrat dobivaju, s oproštenjem, pravo sranje od (mahom repriznog)programa?
Pročitajmo na Internetu:
„U srcu Nacionalnog parka Triglav, uz smaragdno čisti potok Savica i samo par koraka od Bohinjskog jezera stoji Vila Park. Osluhnite pjev ptica i žuborenje vode, duboko udahnite gorski zrak i potpuno se opustite.“
Tako se, poetski nadahnuto, na internetskim stranicama(ravnatelja hrvatskog RTV-a!?) reklamira Vila Park, mali, ali atraktivni hotel sa četiri zvjezdice smješten u šumskom zelenilu tik do Bohinjskog jezera u Nacionalnom parku Triglav, u susjednoj Sloveniji.
Znaju li savjesni mu partijski drugovi, financ-ministar Slavko Linić i predsjednik Sabora Josip Leko u kojem je to partijskom kupleraju njihov pouzdani drug Goran Radman priskrbio ili 'jamio' ove silne eure?
Prema podacima AJPES-a (Agencija za javno pravne evidence in storitve) 7. siječnja 2003. u slovensku tvrtku „Penzion park d.o.o“ ulazi Goran Radman s osnivačkim kapitalom od 648.765 eura i postaje 98,7 postotni vlasnik te tvrtke, dok Jani Bišćan koja je u tvrtku unijela 8.763 eura osnivačkog kapitala ostaje 1,3 posto vlasničkog udjela.
Ukupni osnivački kapital tvrtke „Penzion park d.o.o.“ prema podacima AJPES-a iznosi 657.528 eura i za taj je iznos dva mjeseca kasnije, u ožujku 2003. Radmanova tvrtka od hrvatskog SDP-a kupila Vilu Park; čisto k'o Sunce, zar ne Slavko!?
Janu Bišćan koja je tolike godine savjesno vodila i čuvala partijsku ladanjsku kuću, Vilu Park, većinski vlasnik Goran Radman (p)ostavio je na dužnosti direktorice; uistinu, partijski plemenito.
Poruka:
Eeeee moj Slavko, okani se ti sirotinje koja s mukom zarađuje kruh svoj svagdašnji uhvati se ti u koštac s pravim financijskim kuplerajem u tvojem SDP-u; jasno, ako imaš mu.a! Ono što pritajeni hotelijer Goran Radman radi teško da se može zvati sivom, prava je to crna ekonomija.
Gdje je to taj bahati prostak zaradio 648.765 eura, možda kao Izvršni sekretar CKSKH, ili je dobio pozamašan honorar kad je nosio štafetnu batinu pokojnom maršalu, 1983.g.!?

Autor:Damir Kalafatić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.