fbpx
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

SDP-ov KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA VUKOVARA: Bio u Živom zidu, HDSSB-u, ali i stožeru protiv dvojezičnih ploča

Autor: M.V./Hina

SDP vojom izbornom kampanjom stvara novu sliku Hrvatske, tvrdi predsjednik stranke, Peđa Grbin, a u kreiranju Vukovara kao uključivog, slobodnog od korupcije, od okova prošlosti, trebao bi mu pomoći SDP-ov kandidat za gradonačelnika, Damir Maduna. 

On će biti i nositelj liste za Gradsko vijeće, a na samom predstavljanju medijima, upitan je o izbornoj suradnji s HDSSB-om, a potom i sa Živom zidom. Dakako, bio je član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji je formiran zbog problema dvojezičnih ploča u Vukovaru.

Maduna se opravdao kako je HDSSB podržavao dok su “bili regionalna priča i dok se na čelo stranke nije iz zatvora vratio Branimir Glavaš”. Tvrdi dalje kako je Živi zid napustio nakon svađe tko će ići u Bruxelles, nakon izbora za Europski parlament.

Što se pak tiče Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, ističe kako ga je napustio kada je isti postao instrument u rukama HDZ-a, a tvrdi kako se zalagao za proširenje manjinskih prava te za ploče na svim jezicima nacionalnih manjina.

Na lokalne izbore, pojašnjava, kandidirao se zbog lošeg gospodarskog stanja, katastrofalne demografske sliku, ali i dakako loših međunacionalnih odnosa u gradu. Svoje suparnike na političkom polju pozvao je na konstruktivnu kampanju, kampanju dobrih ideja koje su na dobrobit grada i Vukovaraca. Dodao je kako očekuje da se “pritvore vrata prošlosti, a otvore vrata budućnosti”.
Predsjednik stranke, Grbin, osvrnuo se i na Željka Sabu, donedavnog SDP-ovca izbačenog iz stranke.

Grbin navodi kako neće “popularnost i potencijalno bolji izborni rezultat staviti nauštrb poštenja”, a govori kako smo svi zatvarali oči pred kriminalnim i koruptivnim tendencijama koje su se događale. Tomu sada, govori, treba reći dosta.

“Ne možeš se praviti da nisi pravomoćno osuđen i skrivati se iza rehabilitacije, ne možeš se praviti da se protiv tebe ne vodi kazneni postupak i skrivati se iza presumpcije nevinosti”, zaključio je pa se osvrnuo na Ivana Penavu kojeg je nazvao uskoro bivšim gradonačelnikom pa ga prozvao kao osobu koja je doprinijela specifičnim vukovarskim problemima, “nesposobnošću i forsiranjem podjela”.
Autor:M.V./Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.