fbpx

‘SDP NA PRIJEVARU hoće iskoristiti Radićev ugled ZA PRLJAVE PREDIZBORNE IGRE!’

Autor: Damir Kramarić

Stanko Grčić je kupljen obećanom pozicijom u izvršnoj vlasti, odnosno obećanjem da se neće provoditi istraga protiv njega. Zato svim silama gura prijedlog SDP-a, tvrde članovi Predsjedništva A-HSS-a.

”SDP i njegovi agenti unutar A-HSS-a na prevaru hoće iskoristiti ugled i ostavštinu Stjepana Radića za prljave SDP-ove predizborne igre. Nećemo to dopustiti, već ćemo zbog toga alarmirati javnost. Ako ni to ne bude dovoljno, odnosno ako Stanko Grčić na prijevaru i bez legitimiteta potpiše predizborni sporazum sa SDP-om, više od 90 posto članova izaći će iz A-HSS-a”, tvrdi nekoliko članova Predsjedništva Autohtone Hrvatske seljačke stranke s kojima smo u srijedu popodne razgovarali o novim previranjima te raskolu u toj stranci.

Naši sugovornici tvrde da je 90 posto članstva, preko 80 posto članova Glavnog odbora te 60 posto Predsjedništva Autohtone Hrvatske seljačke stranke protiv koalicije s SDP-om, što novog predsjednika ne zanima, jer je on, kako ističu, dobio upute od SDP-a kojih se slijepo drži.

”Stanku Grčiću smo dali mandat za pregovore, ali ne i za potpisivanje koalicijskog sporazuma. No, on je lažirao zapisnik, jer ima zadatak da pod svaku cijenu A-HSS dovuče u lijevu koaliciju ili da napravi raskol u stranci. Njime, po svemu sudeći, upravlja SDP ili obavještajne strukture koje rade u njihovom interesu. Nakon što je postalo jasno da je riječ o prijevari u režiji predsjednika Stanka Grčića, glavnog tajnika Alojza Horvata i Marinka Filipovića, mi smo se osvijestili i shvatili da je glavni tajnik Alojz Horvat i lani u ovo vrijeme s istim ciljem organizirao raskol u stranci i puč protiv Branka Borkovića, Mladog Jastreba. Tada nismo bili svjesni kakve su to igre, no sada je sve puno jasnije. Vjerujemo da glavnim tajnikom upravljaju određene strukture, da ne kažemo UDBA. Horvat ima problema sa svojom tvrkom pa smo uvjereni da su mu obećali otpisati dugove i da će ga zaposliti u JANAF-u, ako uspješno odradi zadatak i ako uz pomoć Grčića i Filipovića A-HSS preda SDP-u”, pojašnjavaju naši sugovornici, inače visokorangirani članovi Predsjedništva A-HSS-a, koji obećaju da će na ovotjednoj press konferenciji otvoreno istupiti s tvrdnjama koje su u srijedu izrekli samo novinaru Dnevno.hr-a.


”Da bi ostvario svoj naum, Stanko Grčić je na svoju ruku organizirao telefonsku sjednicu Predsjedništva stranke. Noću je zvao ljude, zbog čega mu se četiri-pet članova Predsjedništva nije ni javilo na poziv. No, on je lažirao zapisnik. Godinu dana nije sazvao Glavni odbor stranke, čime je grubo prekršio odredbe Statuta A-HSS-a. Mi smo ideološki na sasvim drugim pozicijama nego SDP, što je ovdje i najbitnije. Osim toga, u SDP-u su nam ponudili nepovoljna mjesta na listama. Predsjednik Grčić je, izgleda, kupljen obećanom pozicijom u izvršnoj vlasti, odnosno obećanjem da se neće provoditi istraga na osnovu nekih prijava protiv njega. Zato svim silama gura prijedlog SDP-a, a neće ni čuti za prijedloge Živog zida i HDZ-a, ali ni za prijedlog Čačića i Josipovića, ili Bandića, koji su nam također nudili koaliciju ili neki oblik ugovora o suradnji i zajednički nastup na izborima. Ponude Živog zida i HDZ-a za nas su bile puno povoljnije od SDP-ove, no Grčić za njih nije htio ni čuti. Sve što radi, čini protustatutarno i protivno svim normama. Imamo informacije da se preko Grčića u politiku žele vratiti bivši šef HSS-a Zlatko Tomčić te Božidar Pankretić. Oni hoće, navodno, ući isključivo u taj ‘SDP-ov’ A-HSS”, otkrivaju članovi Predsjedništva Autohtone Hrvatske seljačke stranke.

Dodaju potom da Predsjedništvo A-HSS-a ne zna ni kako je potrošen novac iz stranačke blagajne, koju kontrolira glavni tajnik Alojz Horvat (i puč protiv Borkovića pokrenut je kada je Državna revizija otkrila nepravilnosti u stranačkoj blagajni koju je vodio glavni tajnik stranke – op.a.).

”Predsjednicu Nadzornog odbora smijenili su čim je htjela napraviti kontroloru financija. Na njeno mjesto stavili su svog čovjeka. Sve to neodoljivo podsjeća na puč protiv Borkovića, kojega je potaknuo glavni tajnik Horvat, nakon kontrole financija. Danas – kada smo svega toga svjesni – odlučni smo u namjeri da ne prodamo Stjepana Radića za judine škude”, ističu naši sugovornici (podatci poznati uredništvu).

Kako na teške optužbe na svoj račun odgovara glavni tajnik A-HSS-a, do objave ovog teksta nismo uspjeli doznati jer nam se Alojz Horvat nije javljao na mobitel.

Zamolili smo stoga Stanka Grčića, predsjednika Autohtone Hrvatske seljačke stranke, za komentar aktualnih zbivanja.

”Je li istina da Stanko Grčić, mimo volje većine stranke i većine Predsjedništva te Glavnog odbora, inzistira na koaliciji s SDP-om te zbog čega to čini? Što su Stanku Grčiću obećali u SDP-ovoj koaliciji za slučaj da A-HSS priđe lijevoj koaliciji? Jesu li točne tvrdnje da Stanko Grčić, glavni tajnik Alojz Horvat i Marinko Filipović rade na novom raskolu u A-HSS-u, na istom principu po kojem su prije godinu dana ‘oteli’ stranku Branku Borkoviću, što tvrde mnogi članovi Predsjedništva A-HSS-a? Kako je moguće da domoljubna stranka – koja je do jučer bila dio Saveza za Hrvatsku – sada pristupa sasvim suprotnoj političkoj opciji? Jesu li gospodinu Grčiću i suradnicima uopće bitna načela, politička ideologija, ili je bitan jedino osobni interes?”, upitali smo predsjednika A-HSS-a preko glasnogovornice (tajnice) stranke.
I premda nam je obećala da će nam Grčić ubrzo odgovoriti, do objavljivanja ovog teksta njegove odgovore nismo primili.

Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.