Foto: Marko Todorov / CROPIX

SAZNALI SMO SVE O ŠKORINOM NOVOM POKRETU: Imamo detalje koje do sada nitko nije vidio

Autor: Iva Međugorac

Do konca veljače, kao što je i sam najavio bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro nastavlja pohod na hrvatsku političku scenu. Tada bi naime ovaj slavonski bećar na noge trebao postaviti temelje svoje nove stranke, političke opcije koju znakovito naziva političkim pokretom. Škorina stranka, tvrde izvori bliski glazneniku već je prijavljena, a u kuloarima, i na desnici već se šuška o potencijalnim imenima.

”U ime stranke svakako će biti utkano i Škorino ime, u njegovom se timu razmišlja o dva imena Hrvatski domovinski pokret Miroslav Škoro ili Pokret za Hrvatsku Miroslav Škoro. Uskoro bi trebali organizirati i osnivački skup na kojega su neki ljudi već pozvani, planiramo događanje na kojem će nazočiti dvjestotinjak Škorinih pristaša. Iako je razmatrao da u novu kampanju krene iz svojeg rodnog Osijeka, odluka je ipak pala na Zagreb, nakon toga nastaviti ćemo proputovanje kroz cijelu državu, gdje ćemo građane pobliže upoznavati sa svojim planom i programom. Početni skup biti će na Zagrebačkom velesajmu u dvorani Globus”, objašnjava naš sugovornik blizak Škori te dodaje da za sada ne razmišljaju ni o kakvim koalicijama s velikim strankama.

”Gradimo samostalan projekt, mi možemo, želimo i nastojimo biti alternativa velikim strankama koje posljednja dva desetljeća upravljaju državom, cilj nam je biti drugačiji, i jasan. Baviti  se bitnim temama, nema vremena za podjele, mladi iseljavaju, država je u gospodarskoj krizi time se vodimo, a ne političkim suradnjama”, priznaje naš sugovornik no napominje kako s partnerima koji su Škoru podržali na presjedničkim izborima ipak vode pregovore. ”Svašta se govorilo, da mi od njih zahtjevamo da se odreknu svojih stranaka, imena svojih stranaka, da ćemo povući samo jake pojedince. Ništa od toga nije istina. To su podmetanja velikih stranaka kojima smo poremetili račune, uvažavamo i osluškujemo prijedloge naših partnera. U komunikaciji smo i sa Mostom, i sa Suverenistima, ali i sa ljudima iz Zelene liste, svatko od njih treba sam ponuditi jake pojedince za liste, ali i neke konkretne ideje i planove s kojima ćemo izaći na izbore. Za stranku, pa i za ovaj naš pokret je potrebno jedinstvo, no i infrastruktura i na tome ćemo svakako raditi ubrzano, i intenzivno”, konstatira na koncu naš sugovornik.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.