Photo: Marko Prpic/PIXSELL

SASTANAK PREGOVARAČKOG ODBORA VLADE I PREDSTAVNIKA SINDIKATA: Postigli su važan dogovor

Autor: Dnevno.hr

U utorak u virtualnom obliku održani su sastanci pregovaračkog odbora Vlade Republike Hrvatske i predstavnika sindikata javnih i državne službe o sklapanju temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama i kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike.

Sastanku su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Nakon iscrpnih razgovora članovi pregovaračkih odbora složili su se s prijedlogom predstavnika Vlade oko osnivanja povjerenstva za izradu teksta sporazuma između Vlade RH i predstavnika sindikata kojim će se definirati dinamika, način i rokovi budućih usklađivanja osnovice za izračun plaća.

Dogovoreno je da se do idućeg sastanka predlože članovi povjerenstva. Također, s obzirom na to da 9. veljače 2022. istječe produžena primjena kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike dogovoreno je kako će Vlada Republike Hrvatske, ukoliko do tada ne dođe do sklapanja novog kolektivnog ugovora, donijeti odluku o priznavanju, osiguravanju i isplati svih prava iskazanih u trenutno važećem kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.