Sastanak Karamarko-Kresal uoči turističke sezone

Autor: hina

Osim razgovora o omogućivanju boljeg protoka turista na graničnim prijelazima u vrijeme sezone, bilo je riječi o suradnji dviju policija i prijenosu slovenskih iskustava glede regulacije i čuvanja schengenske granice.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i njegova slovenska kolegica Katarina Kresal sastali su se u ponedjeljak na Bledu u Sloveniji na tradicionalnom susretu pred početak turističke sezone.

Osim razgovora o omogućivanju boljeg protoka turista na graničnim prijelazima u vrijeme sezone, bilo je riječi o suradnji dviju policija i prijenosu slovenskih iskustava glede regulacije i čuvanja schengenske granice, što je zadaća s kojom će se u budućnosti susresti i Hrvatska.

Kako je nakon sastanka priopćilo slovensko ministarstvo unutarnjih poslova, potvrđeni su već predviđeni studijski posjeti pripadnika hrvatske policije Sloveniji, koji će biti upućeni u provedbu sustava mjera zaštite u europskom schengenskom prostoru preko posebnog europskog ureda IRENE.

Ministar Karamarko i slovenska ministrica potpisali su i zajedničku izjavu o temama razgovora i do sada ostvarenoj suradnji. U njoj je, među ostalim, navedeno da će se policije obiju država i ubuduće truditi kako se na graničnim područjima, koji su predmet bilateralnog prijepora, ne bi događali izgredi.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.