Sastali se ministri Karamarko i Ahmetović

Autor: dnevno.hr

Jedna od tema bila je i provedba Sporazuma o pograničnom prometu i suradnji (SOPS) čijom će se kvalitetnom provedbom olakšati život i kretanje stanovnika s obje strane granice.

Ministar unutarnjih poslova RH Tomislav Karamarko i ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović danas su u sjedištu MUP-a u Zagrebu održali službene pregovore.

Ministar Karamarko izvjestio je svog visokoga gosta o uspješnim pripremama i naporima Hrvatske, MUP-a za ulazak u EU dok je ministar Ahmetović, izražavajući zadovoljstvo i veselje dobrim rezultatima MUP-a, naglasio kako su uspjesi i napredak Hrvatske u tim pregovorima jako dobar primjer za BiH.


– Ulazak BiH u NATO savez, važno je za pitanje sigurnosti, a početak pregovora BiH za pristupanje EU doprinijeti će bržem uređenju sigurnosnog sustava u BiH. – istaknuo je ministar sigurnosti.

Usklađivanje i provedba sporazuma

Tijekom razgovora, ministri Karamarko i Ahmetović, dotakli su se otvorenih pitanja dviju država kao i bilateralnih ugovora. Jedna od tema bila je i provedba Sporazuma o pograničnom prometu i suradnji (SOPS) čijom će se kvalitetnom provedbom olakšati život i kretanje stanovnika s obje strane granice. Naglašena je i potreba za usklađivanjem Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o predaji i prihvatu osoba kojih je ulazak ili boravak nezakonit te o suradnji u borbi protiv prekograničnog kriminala.

Kao izrazito kvalitetna, ocjenjena je operativna suradnja policije u kojoj je zajdeničkim akcijama suzbijanja trgovine drogama, oduzeto preko 30kg, a 40 osoba lišeno je slobode kao i u slučajevima ubojstva Pukanića i Franjića i pljačke Hrvatske pošte Split.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.