Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

SARKASTIČNA SLOKOVIĆ NAKON ROČIŠTA: ‘Očito je ovdje pravosudni standard viši nego u Engleskoj’

Autor: Hina

Na ročištu koje je počelo iza 17,30 sati, a zbog kojega je Todorić dovezen iz Remetinca, sudac istrage odlučivao je o dva zahtjeva – prijedlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužiteljstva da ga se zadrži u zatvoru, ovoga puta zbog opasnosti od bijega, piše Direktno.hr.

Nakon odluke suca istrage o novom jednomjesečnom zatvaranju Todorićevi branitelji Jadranka Sloković i Čedo Prodanović pojasnili su da njihov branjenik nije pritvoren zbog utjecaja na svjedoke već zbog opasnosti od bijega.

“Ponudili smo jamčevinu, sve uvjete pod kojima je on bio pušten u Engleskoj. Identičnu jamčevinu, sve mjere opreza. No, zaključili smo da hrvatsko i englesko pravo nisu isto. Ovdje je bitno viši standard i jamčevina mora biti bitno viša. Ponudili smo 118 tisuća funti. U Engleskoj je očito standard puno niži nego kod nas”, kazali su nakon ročišta Sloković i Prodanović dodavši kako su ponudili milijun kuna jamčevine.

Odvjetnica Sloković koja ga je prijepodne najprije posjetila u Remetincu, a potom došla i na Županijski sud, ranije je izjavila da obrana smatra kako nema uvjeta za produžavanje istražnog zatvora.

Dodala je i da Todorić nije bio u bijegu već da se zatekao u Engleskoj, ali i da u slučaju Agrokor nije bilo izvlačenja novca za privatni račun te da je sve ostalo u Agrokoru.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora.

Iako se nakon izručenja i smještanja u Remetinec nagađalo da će Todorić već u četvrtak biti ispitan u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu do toga nije došlo.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.